DomovNoviceSicilijanci navdušeni nad Koprom

Sicilijanci navdušeni nad Koprom

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V torek popoldne se je na študijskem obisku v našem mestu mudila skupina ravnateljev in drugih pedagoških delavcev ter odgovornih za pripravo šolskih ekskurzij in potovanj s Sicilije, ki so bili nad Koprom več kot navdušeni.

Nekaj manj kot 30 profesorjev, učiteljev in ravnateljev srednjih šol iz Palerma, Trapanija, Marsale in drugih mest italijanske Sicilije je v torek popoldne obiskalo naše mesto in si ogledalo tukajšnje glavne znamenitosti.

Titov trg, Pretorska palača, stolnica, Prešernov trg, Carpaccieva hiša in slikovite ulice Kopra so jih več kot navdušile, presenečeni pa so bili nad skupnimi točkami in predvsem zgodovinsko povezanostjo Kopra z njihovo državo.

siciljani
Sicilijanci so bili navdušeni nad vinom. Foto: ekoper.si

Srečanje so zaključili z obiskom vinske kleti Vinakoper, kjer so okušali tipična vina ter lokalno hrano in zanimivo je, da so bili Sicilijanci, ki so sicer vajeni odlične kulinarike, navdušeni nad istrskimi bobiči, testeninami s tartufi in tudi nad  sladico Carpaccio500.

Včeraj so v sklopu obiska Slovenije obiskali Ljubljano in Piran, danes pa se vračajo domov. Glede na to, da so bili nad našimi kraji pozitivno presenečeni, lahko pričakujemo, da bomo v prihodnje v Kopru gostili tudi sicilijanske dijake.  *