DomovNoviceSkok v šolske klopi za koprske osnovnošolce

Skok v šolske klopi za koprske osnovnošolce

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V klopi osnovnih šol na območju mestne občine Koper bo letos sedlo 524 prvošolcev. To je sicer 30 otrok manj kot lani, vendar podatki za daljše obdobje kažejo na rast. V zadnjih petih letih se je povprečno število prvošolcev v občini gibalo okoli 544, kar je 24 odstotkov več kot v predhodnem petletnem obdobju. MOK je počitniško poletje izkoristila tudi za naložbe, ki bodo v prihodnje šolarjem omogočile boljše pogoje za šolanje.

V šolskem letu 2017/2018 bo po do sedaj znanih podatki v deset osnovnih šol v Mestni občini Koper vključenih 524 prvošolcev, skupaj 4403 osnovnošolcev. Število prvošolcev je glede na lansko leto nižje za 30 otrok. Povprečno število prvošolcev od šolskega leta 2013/2014 do šolskega leta 2017/2018 je bilo 544, kar je 24 odstotkov več kakor v predhodnem petletnem obdobju.

Tudi OŠ Koper je danes sprejela svoje šolarje. Foto: ekoper.si

Zaradi prostorske stiske se je občina odločila dozidati osnovno šolo Oskarja Kovačiča na Škofijah. V okviru 437.000 evrov vredne naložbe so dogradili 280 kvadratnih metrov površin, na katerih so uredili dodatni učilnici in knjižnico.

Dodatni učni prostori tudi na OŠ Antona Ukmarja

Dodatne učne prostore so uredili tudi na osnovni šoli Antona Ukmarja v Kopru. Ravnateljica Gabrijela Dolinšek je za STA pojasnila, da so za potrebe povečanega števila otrok preuredili skupni prostor v učilnico, obnovili so tudi sanitarije, telovadnico in tribune, postavili nova igrala ter prepleskali nekatere zidove in ponekod obnovili tlak. Na osnovni šoli Elvire Vatovec Prade pa so poletne počitnice izkoristili, da so na novo prekrili streho

MOK je investirala tudi v ureditev glavnega vhoda v OŠ Marezige – investicija je bila izpeljana v sodelovanju s šolo

Energetska sanacija šole na Škofijah

Ponekod z deli še nadaljujejo. Na koprski občini načrtujejo, da bo do konca leta obnovljeno tudi zunanje šolsko igrišče ob osnovni šoli Škofije ter da bo sanirana streha tamkajšnjega vrtca.

Starši radi obiščejo sprejeme svojih malčkov. Foto: arhiv ekoper.si

V prihodnjem letu bo občina pristopila k energetski sanaciji šole na Škofijah, načrtuje tudi energetsko sanacijo osnovne šole v Bertokih in tamkajšnjega vrtca, kot tudi vrtca v Prisojah.