DomovNoviceSladka Istra prinaša tudi nekaj zapor

Sladka Istra prinaša tudi nekaj zapor

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Ta konec tedna bo Koper gostil jubilejno, 10. Sladko Istro. Zaradi prireditve bodo v mestu zapore prometa in spremenjen prometni režim.

10. Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov – Sladka Istra velja za največjo tovrstno prireditev v Sloveniji. Osrednje prizorišče letošnje prireditve bo staro mestno jedro Kopra, kar pomeni, da bodo stojnice s sladicami, sladkimi izdelki in spremljajočo infrastrukturo postavljene na Titov trg, Prešernov trg, Verdijevo ulico, Gortanov trg, Staničev trg, v Taverno in na Carpacciov trg ter na trg pri Upravi za pomorstvo, medtem ko bo na Pristaniški ulici v soboto, 29. septembra, Ex-tempore Sladke Istre 2018.

Zaradi prireditve bo v primeru povečanega števila obiskovalcev Pristaniška ulica popolnoma zaprta za promet, in sicer od krožišča s Piransko cesto do Ukmarjevega trga, v soboto in nedeljo, med 9. in 19. uro. Za stanovalce z dovolilnicami bo vožnja po Pristaniški ulici sicer dovoljena, kljub temu pa prebivalce naprošamo, da zaradi varnosti udeležencev prireditve to možnost izkoristijo le, če je res nujno.

Na Kidričevi ulici bo vse tri dni (od 28. do 30. septembra), med 7. in 19. uro, delna zapora prometa na delu, ki vodi od Muzejskega trga na Garibaldijevo ulico, in popolna zapora na delu, ki vodi od Taverne do Muzejskega trga. Stanovalce z veljavnimi dovolilnicami, ki parkirajo na Garibaldijevi, Župančičevi, Kettejevi, Santorijevi, Kolaričevi in drugih povezanih ulicah, vljudno prosimo, da svoje avtomobile ne glede na vsebino dovolilnice parkirajo na t.i. modrih conah oz. drugih razpoložljivih parkiriščih.

Dostop za stanovalce z veljavnimi dovolilnicami za navedeno območje bo možen tudi na delu Kidričeve ulice, ki vodi z Muzejskega trga na Garibaldijevo ulico, vendar prebivalce prosimo, da ga uporabijo le v nujnih primerih, saj se na tem delu predvideva veliko število obiskovalcev. Prav tako svetujemo parkiranje avtomobilov na drugih razpoložljivih mestih.

Zaradi prireditve parkiranje na Ukmarjevem trgu ne bo možno od četrtka, 27. septembra, od 19. ure, do nedelje, 30. septembra, do 20. ure. Prav tako bo za parkiranje zaprto parkirišče za banko Intesa Sanpaolo, in sicer od četrtka, 27. 9., od 19. ure, do nedelje, 30. 9., do 20. ure.

Za dostope v mestno jedro bosta odprti Petronijeva in Dellavalijeva ulica, medtem ko bodo za promet in dostavo zaprti tudi vsi trgi (Prešernov, Staničev, Gortanov, Titov in Carpacciov trg in del Kidričeve ulice), na katerih bo prizorišče prireditve. Na slednjih se bo prireditveno opremo postavljalo že od srede, 26. septembra dalje.

Prav tako ne bo možen dostop z avtomobili do Prešernovega trga in stranskih ulic ter Staničevega in Gortanovega trga ter stranskih ulic, in sicer v času trajanja prireditve (petek, sobota in nedelja, 28.–30. 9. 2018, od 6. do 21. ure).

Na Sladko Istro peš, s kolesom ali z javnim prevozom 

Sicer pa obiskovalce iz Kopra vabimo, da se na prireditev odpravijo peš, s kolesom ali javnim prevozom. Tisti, ki boste v Koper prišli z avtomobilom, pa lahko brezplačno parkirate tudi na parkirišču Planeta Koper (vse tri dni med 9. in 24. uro), Park centra Koper (vse tri dni) in trgovine Harvey Norman (samo v nedeljo).

Vabimo vas, da se sprehodite po mestnih ulicah in trgih ter okusite sladice na več kot 140 stojnicah. Več o bogatem spremljevalnem programu prireditve in seznamu sodelujočih ponudnikov si lahko preberete na spletni strani prireditve www.sladka-istra.si. Prepričani smo, da boste našli kotiček, ki bo zadovoljil vaš okus in popestril nadvse prijeten konec tedna v znamenju Sladke Istre.