DomovNoviceVikend v znamenju kar treh prihodov potniških ladij

Vikend v znamenju kar treh prihodov potniških ladij

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na koprskem potniškem terminalu bo ta vikend znova pestro. Predvideni so prihodi kar treh potniških ladij – na privezu že danes najdemo staro znanko Celebrity Constellation, jutri bo terminal krasila Mein Schiff 2, v nedeljo bo Koper sprejel potnike s potniške ladje Marella Discovery 2.

Ta vikend tako v Kopru pričakujemo kar 6 tisoč potnikov in več kot 2.600 članov posadke, ki se bodo zagotovo veselili sladke ponudbe našega mesta – Sladka Istra bo namreč vse tri dni bogatila turistično ponudbo.

Celebrity Constellation, ki je danes k nam priplula iz Benetk, z njo pa tudi 2200 potnikov je prestižna potniška ladja, ladjarja Celebrity Cruises. S skoraj 300 metri dolžine, sodi med večje potniške ladje, ki so letos priplule v naše mesto. Potniki te prestižne ladje lahko uživajo v devetih različnih barih, petih restavracijah, treh bazenih, velikem casinoju, fitnesu, prestižnih trgovinah in v gledališču. Poleg tega so na Celebrity Constellation poskrbeli, da je potovanje zanimivo tudi za otroke, saj na palubi najdemo otroški bazen, ki ga dopolnjuje pester animacijski program. Vsak, ki si zaželi športnega doživetja, pa si lahko privošči dobro igro košarke ali jogging.

Celebrity Constellation je danes k nam priplula iz Benetk. Foto: ekoper.si

Kot zanimivost …

Prestižna bela velikanka pluje med Karibi in Evropo, Koper pa je na zemljevid svojih destinacij postavila leta 2015, ko smo jo na privezu v Kopru lahko občudovali prvič. Kot zanimivost naj omenimo, da se je po anketah, ki jih izvajajo v družbi Traveler Cruise Poll kar šestkrat uvrstila na prvo mesto po svoji prestižnosti in gostoljubnosti.

Marello Discovery 2 pričakujemo v nedeljo. Foto: ekoper.si

Že jutri, 29. septembra, pa k nam iz Splita pripluje Mein Schiff 2 in pripelje kar 1900 potnikov in 910 članov posadke. V nedeljo pa gostimo Marello Discovery 2, ladjarja Marella Cruises, ki iz Krfa pripelje 2600 potnikov s posadko.

Uspešna sezona prihodov potniških ladij pa se nadaljuje tudi v mesecu oktobru. Foto: Jaka Ivančič

Uspešna sezona prihodov potniških ladij tudi v oktobru

Uspešna sezona prihodov potniških ladij pa se nadaljuje tudi v mesecu oktobru s prvo ladjo Seven Seas Voyager. K nam bo priplula že v ponedeljek, 1. oktobra, in v naše mesto pripeljala 600 potnikov in 450 člani posadke. Že v četrtek, 4. oktobra, k nam pripluje Azamara Quest z luksuznim dogodkom Azamazing.

V mesecu oktobru bo v Koper priplulo kar 12 potniških ladij.