DomovNoviceSladka Istra prinaša tudi spremembe prometnega režima

Sladka Istra prinaša tudi spremembe prometnega režima

Naši krajiNoviceObvestilaProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Le še nekaj dni nas loči do največjega in najbolj prepoznavnega sladkega dogodka, mednarodnega festivala sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra, ki bo 24. in 25. septembra, med 9. in 19. uro že štirinajsto leto v koprskem mestnem jedru pričaral posebno vzdušje.

Kljub dejstvu, da je Sladka Istra tradicionalna prireditev, na kateri obiskovalci okušajo sladke pregrehe od blizu in daleč, je vsak obisk novo doživetje. In letos je novosti veliko.

Zagotovo je med najpomembnejšimi ta, da bo prireditev dobila svoje novo plačilno sredstvo. Legendarne kupone bodo za okušanje sladic namreč nadomestili kovanci, ki jih bodo obiskovalci pri ponudnikih zamenjali za degustacijsko porcijo izbrane sladice.

Letošnja Sladka Istra bo okolju veliko bolj prijazna. Plastično embalažo za enkratno uporabo bodo namreč nadomestili ekološki materiali kot so kartonasti pladnji in krožniki, škrobni kozarčki, ekološke slamice, biorazgradljivi pribor in drugi. Kaj pa sladice za domov? Čisto vse jih bo možno pospraviti v simpatične škatle ali bombažne vrečke in uživati v udobju doma.

S sladicami naložene stojnice bodo letos goste pričakale na dveh najlepših trgih v mestnem jedru Kopra, to sta Titov trg in trg Brolo. Ravno slednji bo za nekaj dni popolnoma spremenil videz in postal čudovita kulisa različnim dobrotam. Le kdo ne obožuje poležavanja na travi z najljubšo sladico in kavo v rokah? Kavarna v parku bo brez dvoma zadovoljila vse ljubitelje kave in kavnih napitkov. Sredi parka bo svoj kotiček našel tudi cocktail bar, kjer bo simpatični D Bearded Bartender, Alen Gustinčič, predstavil, kako lahko z doma pripravljenimi sirupi iz sezonskega sadja in dišečega rožmarina obogatimo cocktaile.

Sladka Istra pa ni le neskončna vitrina sladkih dobrot. Je tudi priložnost za pridobivanje novih znanj in spretnosti. Na prireditev prihajajo posebni gostje, ki bodo v okviru delavnic svoje recepte in skrivnosti delili z obiskovalci. Slaščičarski chef Tomi Češek iz Zebra Patisseries, ki je bila po izboru vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2022 izbrana za najboljšo slaščičarno, bo udeležencem delavnice približal francoske eklerje in makrone. Najboljši sommelier Slovenije 2022, Valentin Bufolin, pa bo z ljubitelji in poznavalci spajal žlahtno kapljico s čokolado. A se jim sploh lahko uprete? Zagotovite si svoje mesto na delavnicah že danes.

Organizatorji niso pozabili niti na najmlajše. Najbolj zabaven, barvit in živahen bo Martinčev trg, kjer se bodo otroci cel dan zabavali na Sladkih mehurčkih. Med zabavnimi predstavami, kreativnimi delavnicami in animacijskimi točkami bodo veselo počakali na svoje starše. In če ste mislili, da je to vse, se seveda motite. Preverite kaj vse bo še ponudila letošnja Sladka Istra na www.sladka-istra.si in na Facebook strani Sladka Istra.

Sprememebe prometnega in parkirnega režima

Spremembe v prometnem režimu bodo na naslednjih lokacijah:

  • Trg Brolo bo za parkiranje zaprt od srede, 21. septembra, od 15. ure, do ponedeljka, 26. septembra, do 15. ure.
  • Popolna zapora trga Brolo brez možnosti dostopa in dostave bo na trgu vzpostavljena le v času izvedbe prireditve, in sicer v soboto in nedeljo, 24. in 25. septembra, med 8.30 in 19.30, ostale dni bosta dostava in dostop omogočeni.
  • Stanovalci z dovolilnicami za parkiranje na trgu Brolo boste v času zapore imeli zagotovljeno parkiranje na drugi lokaciji. O tem boste tudi osebno obveščeni.
  • Stanovalci z dovolilnicami za parkiranje na manjšem parkirišču za trgovino Mercator in na Martinčevem trgu boste v času prireditve lahko parkirali na drugih parkirnih mestih v Kopru.
  • Stanovalci z dovolilnicami za parkiranje na Kreljevi ulici, Pobegovi ulici in ulici OF boste do lokacij dostopali preko Kosovelovega trga in Marušičeve ulice. Količka na Marušičevi ulici pri Gimnazijskem trgu in Ulici Agrarne reforme bosta odprta.
  • Stanovalci z dovolilnicami za parkiranje na Petronijevi in Dellavalejevi ulici boste do lokacij dostopali kot običajno. Varnostnikom na zapori boste le pokazali veljavno dovolilnico.

Več informacij o spremembah prometnega in parkirnega režima si preberite tukaj.

Foto: MOK, Jaka Ivančič, Jakob Bužan