DomovNoviceKoprska knjižnica predstavlja bogat jesenski program za otroke

Koprska knjižnica predstavlja bogat jesenski program za otroke

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper pripravljajo zanimiv jesenski program za otroke. Na Oddelek za mlade bralce se vračajo LegoZgodbe, prav tako pa že nestrpno pričakujejo začetek Jesensko-zimske bralne dogodivščino – V vrtincu domišljije z Rovko Črkolovko. Brali bodo v družbi malčkov in vas popeljali v čarobni svet dvojezičnosti z italijanskimi pravljičnimi uricami.

LegoZgodbe se vračajo

Ustvarjanje zgodb s pomočjo lego kock je preverjena metoda, ki pri otrocih povečuje motivacijo za pisanje in branje ter izboljšuje njihovo pismenost in način komuniciranja. Ustvarjalnico bodo v koprski knjižnici izvajali s pomočjo LegoStoryStarter – izdelek programa LEGO Education, ki bo vaše otroke navdušil za branje, pisanje in razvijanje lastnih zgodb. Kocke so odlična vizualna podpora, ki otrokom omogoča, da si hitreje zapomnijo podrobnosti in naravni potek zgodbe. Pravljične ustvarjalnice LegoZgodbe se vračajo v ponedeljek, 19. Septembra in bodo potekale enkrat mesečno ob ponedeljkih od 17. do 18. ure na Oddelku za mlade bralce.

V poučni sveti italijanskih besed

Za vse otroke, ki se radi učijo novih jezikov, bodo na Oddelku za mlade bralce pripravili urice v italijanskem jeziku. Prva poučna pravljična urica v italijanščini bo potekala v četrtek, 22. septembra, ob 17. uri. Z vami bo knjižničarka Daniela Špeh. Urice so namenjen predšolskim otrokom od 3. leta dalje.

Beremo dojenčkom in malčkom ter njihovim staršem

V koprski knjižnici v mesecu novembru pripravljajo zanimive pravljične urice za dojenčke in malčke, ki so primerne za otroke od 6 mesecev do 2 let. Prvo bralno urico za dojenčke in malčke bodo izvedli v Tednu otroka v petek, 7. oktobra, ob 9. uri.

Jesensko – zimska bralna dogodivščina V vrtincu domišljije z Rovko Črkolovko

Rovka Črkolovka tudi letos vabi vse otroke, njihove starše ter dedke in babice na Jesensko zimsko bralno dogodivščino. Rovka želi v vrtinec družinskega branja popeljati celo družino. Jesensko – zimska bralna dogodivščina se bo začela 23. septembra 2022 in trajala do 20. marca 2023. V Knjižnici Koper, na Oddelku za mlade bralce vas bodo pričakali Rovkini bralni kupončki. Prevzeli pa jih boste lahko tudi v Enoti Markovec. Cilj bralne dogodivščine je spodbujati družinsko branje v vseh starostnih skupinah.

Več informacij o pestrem jesenskem programu Osrednje knjižnice Srečka Vilharja na povezavi.

Foto: MOK, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja