DomovNoviceSladkih tisoč evrov za Dnevni center za otroke in mladostnike Koper – PetKA

Sladkih tisoč evrov za Dnevni center za otroke in mladostnike Koper – PetKA

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Na stojnici zaposlenih Mestne občine Koper so na Sladki Istri zbrali tisoč evrov, ki jih bodo namenili Dnevnemu centru za otroke in mladostnike Koper – PetKA.

S sestavinami, ki jih je prispeval zlati pokrovitelj prireditve Sladka Istra – Kmetijska zadruga Agraria Koper in v zahvalo številnim zaposlenim v občinski upravi Mestne občine Koper, ki so v minulih dneh pekli in pripravili ter dva dni na stojnici prodajali najrazličnejše sladice, so na Sladki Istri zbrali tisoč evrov, ki jih bodo namenili  Dnevnemu centru za otroke in mladostnike Koper – PetKA.  Gre za preventivni, socialno varstveni program, ki zajema preventivno-vzgojne dejavnosti ter psihosocialno pomoč otrokom in mladostnikom iz Mestne občine Koper in Občine Ankaran. Namenjen je otrokom in mladostnikom med 6. in 18. letom starosti, ki želijo kakovostno preživljati prosti čas. Poleg psihosocialne pomoči pa dnevni center otrokom in mladostnikom ponuja in zagotavlja tudi vzgojno pomoč ter pomoč pri šolskem delu.

Kot je znano, v Mestni občini Koper vsako leto izberejo eno organizacijo, ki ji namenijo izkupiček sladic, ki jih prodajajo na stojnici Mestne občine Koper. Letos se je prodaji na stojnici pridružil tudi župan Aleš Bržan.