DomovNoviceSlavnik gostil gorsko kolesarske navdušence

Slavnik gostil gorsko kolesarske navdušence

Naši krajiNoviceProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

S soncem obsijan Slavnik je v Hrpeljah včeraj gostil več kot 500 kolesarjev na tradicionalnem, že 6. MTB Slavnik gorsko kolesarskem maratonu. Naziv kralja Slavnika si je včeraj prikolesaril Diego Cargnelutti, kraljica pa je postala Laura Ukovich.

Sonce in prijetne temperature so na razgibana pobočja Slavnika privabili 500 udeležencev. Tradicionalno so se tekmovalci podali na tri trase – 66-kilometrsko traso Kolektor, 44-kilometrsko Lotrans in 29 kilometrov dolgo traso Trgo ABC, družine je razgibala družinska 9-kilometrska vožnja Lisička Admiral, najmlajši pa so se tudi letos preizkusili na mini MTB poligonu in Mini MTB maratonu.

V neokrnjeni naravi pobočij Slavnika, Čičarije in Podgrajskega ter Matarskega podolja je kot prvi na trasi Kolektor (66 km) v cilj prikolesaril stari znanec MTB Slavnik Diego Cargnelutti (Sportway Cycling, Italija) s časom 2:48:46 in s tem osvojil naziv kralja Slavnika, uspeh je oplemenitil tudi z zmago v kategoriji vzpona na Slavnik (00:57:08). Naziv kraljice Slavnika si je na najzahtevnejši preizkušnji s časom 3:45:06 prikolesarila Laura Ukovich (ASD Gruppo Generali, Italija), ki je v ženski konkurenci na trasi Kolektor prva dosegla tudi gorski cilj na Slavniku (1:16:17).

Na trasi Lotrans  (44 km) je bil najhitrejši Raul Di Ragogna (MBC Trieste), ki je postal princ Slavnika, družbo v ženski konkurenci pa mu dela princesa Slavnika Michela Baf (ASD Gruppo Generali, Italija). Na trasi Dacia Trgo ABC (29 km) je bil najhitrejši Carlo Marsi (XC Team Trieste), najhitrejša pa Nika Mikuž. Med prijavljenimi kolesarji na e-kolesih sta slavila Aleš Kavčič na kratki trasi Dacia Trgo ABC in Boris Nanut na srednji trasi Lotrans.

»V Kolesarskem društvu Raketa smo izjemno zadovoljni. Letos je vreme poskrbelo za odlične pogoje, zato MTB Slavnik z odlično udeležbo utrjuje položaj največjega tovrstnega športnega dogodka pri nas. Posebno pozornost namenjamo tudi dogajanju na osrednjem prizorišču, zaradi česar MTB Slavnik ni zgolj tekma, ampak tudi prvovrstno kolesarsko druženje,« je po zaključku maratona povedal Goran Sambt, predstavnik Kolesarskega društva Raketa.

Dogodek MTB Slavnik organizirata Kolesarsko društvo Raketa in Občina Hrpelje-Kozina, ob podpori Mestne občine Koper in zlatih sponzorjev Kolektor, Lotrans ter Trgo ABC.

Več informacij najdete na povezavi.

Foto: Kolesarsko društvo Raketa, Vid Ponikvar/Sportida