DomovNoviceSlavnik ponovno gostil in navdušil gorsko kolesarske navdušence

Slavnik ponovno gostil in navdušil gorsko kolesarske navdušence

Naši krajiNoviceProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Kljub slabi vremenski napovedi, vetru in nekaj kapljam dežja se je včeraj na tri trase MTB Slavnik podalo 250 najbolj zagretih gorskih kolesarjev na treh trasah: kratki Dacia Trgo ABC, srednji Lotrans in najdaljši Kolektor trasi. Naziv kralja Slavnika si je včeraj prikolesaril Luka Tavčar, kraljica pa je postala Lara Kocjancic.

Organizator, Kolesarsko društvo Raketa, je zaradi slabe vremenske napovedi in zagotavljanja varnosti nekoliko prilagodilo dolžine prog. V neokrnjeni naravi pobočij Slavnika, Čičarije in Podgrajskega ter Matarskega podolja so se tekmovalci največjega rekreativnega gorsko-kolesarskega maratona pri nas pomerili na 29- (skrajšana na 22), 44- (skrajšana na 36) in 66- (skrajšana na 54) kilometrskih trasah.

Prvi je na trasi Kolektor (54 km) v cilj prikolesaril Luka Tavčar (Calcit Bike Team) in s tem osvojil naziv kralja Slavnika. Naziv kraljice Slavnika si je na najzahtevnejši preizkušnji s časom prikolesarila Lara Kocjancic (ASD Flamme Rouge), ki je v ženski konkurenci na trasi Kolektor prva dosegla tudi gorski cilj na Slavniku. V moški konkurenci na trasi Kolektor je gorski cilj na Slavniku prvi dosegel Matic Grošelj (MBK Črni vrh). Na trasi Lotrans (36 km) je bil najhitrejši Enrico Del Gallo (Federclubtrieste Tecno), ki je tako postal princ Slavnika, v ženski konkurenci pa je princesa Slavnika postala Michela Baf (ASD Gruppo Gener). Na gorski cilj sta na progi Lotrans najhitreje prikolesarila Michela Baf in Blaž Uršič. Na trasi Dacia Trgo ABC (22 km) je bil najhitrejši Roberto Vidoni (ASD SC), najhitrejša pa Anna Santellani (MBC Trieste).

Med prijavljenimi kolesarji na e-kolesih so slavili Matej Kniewald na kratki trasi Dacia Trgo ABC in Sebastian Prinčič na srednji trasi Lotrans.

»V Kolesarskemu društvu Raketa smo izjemno zadovoljni, nestanovitno vreme v preteklih dneh nam zagotovo ni naredilo usluge, a vendarle smo tudi letos poskrbeli za odlično gorsko kolesarsko preizkušnjo,« je povedal predstavnik društva Goran Sambt.

Več informacij o dogodku na povezavi.

Foto: Kolesarsko društvo Raketa