DomovNoviceSlemenska cesta v Hrvatinih kmalu v celoti obnovljena

Slemenska cesta v Hrvatinih kmalu v celoti obnovljena

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

V drugi polovici junija se začenja obnova slemenske ceste v Hrvatinih, v okviru katere bo občina zgradila tudi manjkajoči del kolesarske in pešpoti. Dela bosta v okviru poslovne naveze izvajali podjetje Grafist, d. o. o., in družba CPK, d. d., naložba bo v celoti sklenjena novembra.

Med družbami GP Krk, d. d. v skupni ponudbi s CBE, d. o. o., Trgograd, d. o. o., Ginex International, d. o. o., 2eF, svetovanje v gradbeništvu, d. o. o., Grafist, d. o. o. v skupni ponudbi s CPK, d. o. o. in Finali, d. o. o, ki so v prvi fazi postopka izkazali sposobnost za izvedbo naložbe, je občina izbrala podjetje Grafist, d. o. o. v skupnem nastopu s CPK, d. d. Pogodbena vrednost naložbe je 1.425.435,73 evra, dela se bodo začela v drugi polovici junija.

Obnova slemenske ceste na odseku med pokopališčem Sv. Brida in krožiščem v Kolombanu bo potekala fazno. V prvi fazi, s katero bodo delavci začeli v drugi polovici junija, bodo cesto razširili in v celoti obnovili ter zgradili kolesarsko in pešpot z javno razsvetljavo. V drugi fazi bo sledila izgradnja krožišča. V okviru del bo občina zgradila tudi del vodovodnega in kanalizacijskega sistema. Naložba bo v celoti sklenjena novembra.

Občina je naložbo uspešno prijavila tudi na projekt InterBike II (operativni program Slovenija – Italija 2014–2020), v okviru katerega bo za gradnjo kolesarske in pešpoti ter postavitev javne razsvetljave pridobila 215.928,46 evra sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.