DomovNoviceSoftić in Starman ostajata podžupana

Softić in Starman ostajata podžupana

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je včeraj za podžupana imenoval občinska svetnika iz vrst Liste Aleša Bržana Janeza Starmana in Jasno Softić, ki sta to vlogo opravljala že do zdaj. Oba bosta svojo funkcijo še naprej opravljala nepoklicno.

Jasna Softić ima ob tem tudi pooblastilo za nadomeščanje župana v primeru njegove odsotnosti ali zadržanosti. Janez Starman pa bo kot podžupan zadolžen za pravne zadeve, izvensodno reševanje sporov in vodenje projektov.

Softićeva sicer vodi oddelek za trženje in marketing Javnega zavoda za šport Mestne občine Koper, Starman pa je dolgoletni odvetnik in mediator pri sodiščih v okviru okrožja Okrožnega sodišča v Ljubljani in Okrožnega sodišča v Kopru. Je tudi predsednik Odvetniške zbornice Slovenije.

Skladno s statutom Mestne občine Koper mora biti podžupan tudi pripadnik italijanske narodne skupnosti, izmed članov občinskega sveta, izvoljenih na posebnih listah pripadnikov italijanske narodne skupnosti, ga imenuje župan.

Župan Aleš Bržan bo odločitev o imenovanju podžupana, predstavnika italijanske narodne skupnosti, sprejel po ustanovni seji sveta Samoupravne skupnosti italijanske skupnosti Koper.

V občinski svet v mandatu 2022–2026 so bili sicer izmed predstavnikov italijanske narodne skupnosti imenovani Alberto Scheriani, Roberta Vincoletto in Mario Steffè.

Foto: MOK, Jaka Ivančič