DomovNoviceŠOUP in ODS študentom in dijakom sofinancirata tečaj prve pomoči

ŠOUP in ODS študentom in dijakom sofinancirata tečaj prve pomoči

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Študenti in dijaki se v zadnjih mesecih soočajo z višanjem različnih stroškov, ki so posledica inflacije na vseh področjih. Med temi je tudi opravljanje vozniškega izpita. Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) so se zato odločili, da bodo v sodelovanju z Rdečim križem Koper 17 dijakom in študentom sofinancirali tečaj prve pomoči v znesku 30 evrov. Pri projektu aktivno sodeluje tudi Obalna dijaška skupnost.

S to gesto želijo opozoriti, da se tako študenti kot dijaki težko spopadajo z vsem višjimi stroški na različnih področjih in verjamejo, da bomo s to potezo vsaj delno olajšali pot do vozniškega izpita 17 dijakom in študentom.

Kot je poudarila sekretarka za socialno in študentsko problematiko Tjaša Mele, mladi znanje in pomembne kompetence pridobivajo tudi izven študija. Ker je eden pomembnejših korakov proti samostojnosti in svobodi mladih opravljen vozniški izpit, so želeli dijakom in študentom priskočiti na pomoč in jih spodbuditi k opravljanju tečaja prve pomoč.

ŠOUP sicer tekom celotnega študijskega leta organizira različne projekte in aktivnosti in skrbi za socialni položaj študentov tudi s pomočjo ukrepov, ki jih predlagajo pristojnim odločevalcem. Z naslavljanjem socialnih, bivanjskih in drugih stisk študentov pa bodo, kot napovedujejo, nadaljevali tudi v bodoče.

Foto: MOK, ŠOUP