DomovNoviceŠportni klub Salto Koper prejel prestižno nagrado v gimnastiki

Športni klub Salto Koper prejel prestižno nagrado v gimnastiki

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Salto, gimnastični klub iz Kopra, je v svojo bogato zbirko odličij pred dnevi dodal še najprestižnejšo klubsko nagrado v slovenski gimnastiki. Postal je najboljši klub v letu 2022 v gimnastiki. Nagrada je bila koprskemu klubu izročena na prireditvi Športnik leta 2022, ki jo je minuli konec tedna v Portorožu pripravila Gimnastična zveza Slovenije.

Nova klubska nagrada v slovenski gimnastiki za koprski klub dokazuje, da so vsi člani in članice kluba Salto izjemno motivirani, trdo delajo za svoje uspehe, a uživajo in se veselijo tudi uspehov vseh drugih v klubu.

Vsi člani imajo vedno pred očmi skupni cilj, dihanje v isto smer, kar je bilo ključno za uspeh. Gimnastičarkam ne manjka ambicij in pripravljenosti za naporne treninge, ki vodijo do uspehov, trenerji pa so znali izkoristiti njihov potencial. V klubu so izjemno ponosni tudi na svoje člane, ki so se letos uvrstili v slovensko reprezentanco športne ženske gimnastike in akrobatike ter dosegli lepe uspehe.

Najboljši klub v slovenski gimnastiki v letu 2022

Pod okriljem kluba Salto so gimnastičarke dosegle velike uspehe v ženski športni gimnastiki v mlajših kategorijah, kjer je Luna Babić osvojila 1. mesto, Luana Lubinič pa 2. mesto. Trenerka leta je postala Vesna Stavrev. V kategoriji mladink je Ana Korenika osvojila 2. mesto. V slovensko reprezentanco sta se uvrstili še mlajši Ema Akrapović in Ilari Vršič.

Salto je pokazal svojo moč tudi v akrobatiki. V absolutni kategoriji je Gašper Marsetič osvojil 1. mesto, Lucas Marušič 2. mesto, med dekleti pa Ana Korenika 3. mesto. Trener leta v tej disciplini je postal Gregor Šimac. V ekipo slovenske reprezentance se je uvrstil še Jan Kavčič.

Številne odmevne nagrade in priznanja so le dokaz, da koprski športni klub združuje najboljše trenerje, gimnastičarke in akrobate. V klubu menijo, da se bodo s trdim delom uspehi nedvomno nadaljevali, saj si želijo, da bi tudi v prihodnje klub s svojimi članicami in člani krojil sam vrh v slovenski gimnastiki.

Foto: Športni klub Salto Koper