DomovNoviceStarejši dečki Rokometnega kluba Koper postali državni prvaki

Starejši dečki Rokometnega kluba Koper postali državni prvaki

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V rokometni sezoni 2023/2024 so starejši dečki B iz Rokometnega kluba Koper dosegli izjemen uspeh, saj so pred dnevi postali državni prvaki. Ekipa je skozi celo sezono v državnem prvenstvu kazala vrhunske predstave, kjer ni zabeležila nobenega poraza.

Pot do naslova državnih prvakov ni bila lahka. Ekipa starejših dečkov B Bor Lapajne Stanjko, Gal in Nej Rapotec, Martin Klinec, Luka Pavlovic, Matija Grbec Bonaca, Rene Škof, Bor Bavdek, Jaka Rojc, Jan Kavčič, Mai Topličanec, Tine Grandič, Gabriel Marinkovski, Gasper Čadež Zorec, Jan Peršolja, Veron Vugrinec, Dominik Muženič, Matej Kocevski, Žan Nadoh se je morala soočiti z močno konkurenco iz drugih klubov, vendar so s svojo izjemno igro in taktično zrelostjo uspešno premagovali vse ovire. Trener Uroš Rapotec je s svojim strokovnim znanjem in strastjo vodil ekipo skozi sezono, kar je bil ključ do njihovega uspeha.

Na čelu s kapetanom Galom Rapotcem, ki je bil izbran za najbolj koristnega igralca (MVP), in Luko Pavlovićem, ki je bil razglašen za najboljšega vratarja turnirja, so na finalnem turnirju v Velenju, starejši dečki B pokazali svojo moč in spretnost. V polfinalni tekmi so se pomerili z ekipo RK Celje in zmagali z rezultatom 21:19. V finalu so se soočili z ekipo RK Velenje in po napeti tekmi slavili zmago z rezultatom 21:26.

»Osvojitev naslova državnih prvakov ima velik pomen ne samo za ekipo in klub, ampak tudi za širšo skupnost. Mladi rokometaši so s svojim uspehom postali vzor vsem mlajšim generacijam, ki šele začenjajo svojo rokometno pot. Dokazali so, da se z vztrajnostjo, delom in ljubeznijo do športa lahko dosežejo veliki uspehi,« so ponosno vrhunski uspeh orisali predstavniki Rokometnega kluba Koper.

Foto: Rokometni klub Koper