DomovNoviceŠtudenti bodo darovali ½ litra krvi

Študenti bodo darovali ½ litra krvi

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Študenti nadaljujejo z uspešno dobrodelno akcijo darovanja krvi, ki poteka pod sloganom “Častim pol litra!” in vsako leto privabi več krvodajalcev.

Kot so sporočili iz Študentske organizacije Univerze na Primorskem bodo študentje lahko kri darovali 8. in 9. oktobra 2018 med 7.30 in 11. uro v Splošni bolnišnici Izola (Center za transfuzijsko dejavnost).

Vse študente pozivamo, da se v čim večjem številu odločijo za darovanje krvi in častijo 1/2 litra, s čimer rešujejo življenja,” na akcijo vabi Sandra Verdev, vodja projekta na Primorskem in dodaja, da bo za krvodajalce dobro poskrbljeno tudi tokrat, saj bo ob malici prvih sto darovalcev prejelo tudi simbolično darilo.

Vse dni je organiziran brezplačen prevoz krvodajalcev do bolnice (iz Kopra na postaji Tržnica (Oli burger) in iz Portoroža pri UP FTŠ). Prvi prevoz je ob 7:30, zadnji ob 10. uri. V torek je organiziran tudi prevoz iz Portoroža (izpred FTŠja ob 9:20). Prijave za brezplačen prevoz iz Izole zbira Klub izolskih študentov in dijakov. Odhodi so predvideni ob 7.30, 8. in 10. uri, prijave pa zbirajo na mail klubizola@gmail.com.

Prijava za brezplačen prevoz je možna preko spletnega obrazca