DomovNoviceŠtudenti v stiski bodo kmalu prejeli finančno pomoč ŠOUP

Študenti v stiski bodo kmalu prejeli finančno pomoč ŠOUP

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) je konec novembra objavila Poziv za finančno pomoč študentom v stiski v prazničnem času. Prejeli so več kot 80 vlog študentov, ki so se znašli v finančni in socialni stiski.

Študentska organizacija se je na podlagi pregledanih vlog odločila, da bodo pomoč prejeli vsi študenti, ki so formalno izpolnili pogoje na pozivu. Ker je bilo teh manj od razpisanega zneska, se je komisija odločila, da preostanek denarja razdeli med študente, ki so prejeli največ točk. Pomoč bomo tako namenili 68 socialno ogroženim študentom. Na študentski organizaciji upajo, da so s tem nekoliko olajšali trenutno stisko, s katero se soočajo številne študentke in študenti.

Glede na vse težave, ki so jih študenti navedli, lahko zapišemo, da naša opozorila, ki smo jih, v preteklih dveh letih večkrat ponavljali v javnosti, nikakor niso bila zaman. Stanje je še vedno zelo zaskrbljujoče in revščine med študenti je veliko. Študenti se še vedno soočajo z izjemno zahtevnimi okoliščinami in mnogi so v povsem brezizhodnem položaju. Izjemno hvaležni smo Mestni občini Koper, ki je prispevala velik del sredstev za socialno ogrožene študente in je tako pomagala pri izvedbi poziva, so zapisali v sporočilu za javnost.

Študenti, ki so se prijavili na poziv in izpolnjevali vse potrebne pogoje, so že prejeli e-pošto o dodelitvi finančne pomoči. Finančno pomoč bo ŠOUP študentom dodelil v sodelovanju z Dobrodelnim društvom Petka za nasmeh.

Za vsa vprašanja in dodatne informacije so dosegljivi na elektronskem naslovu info@soup.si

Foto: ŠOUP