DomovKulturaGledališče Koper za tesnejšo povezavo z gospodarstvom

Gledališče Koper za tesnejšo povezavo z gospodarstvom

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski kulturni hram Gledališče Koper je v tem mesecu začel akcijo Mecen meseca, s katero se želijo tesneje povezati z gospodarstvom. Mecen meseca decembra je postalo koprsko družinsko podjetje K2 PAK, d. o. o., ki projektira in izdeluje napredno industrijsko embalažo za večkratno uporabo. Podjetje je koprsko gledališče podprlo z 2.000 evri.

»Smo družbeno odgovorno podjetje, zato smo se pozitivno odzvali povabilu Gledališča Koper. Donacije za nas niso nekaj novega, zato smo brez obotavljanja podprli koprsko gledališče. V podjetju K2 PAK smo namreč ocenili, da ta ustanova predstavlja pomemben družbeni gradnik istrskega prostora, posluje dobro in ji zaupamo, da bo namenjena sredstva porabila kot dober gospodar. Veselimo se tudi, da bomo zdaj vsi zaposleni še pogosteje obiskali gledališče,« je povedal direktor K2 PAK Marko Krmac, ki je krmilo podjetja nedavno prevzel od očeta Valterja.

»V Gledališču Koper želimo s to pobudo umetnost in kulturo približati gospodarstvu. Dobljena sredstva bomo namenili za ustvarjanje gledaliških predstav, pri čemer skupaj z našim igralskim ansamblom sodelujejo tudi samozaposleni v kulturi. Zanje je to izredno težko obdobje, zato je njihovo vključevanje za vse nas ključno in življenjskega pomena. Ne nazadnje bomo s to pobudo prišli tudi do novega občinstva, saj bomo vsa podjetja, ki bodo postala mecen meseca, povabili na katero od naših predstav,« je povedala Katja Pegan, direktorica Gledališča Koper.

Gledališče Koper je ob tej priložnosti izdelalo posebno priznanje, ki so ga in ga bodo tudi v prihodnje v znak zahvale predali vodstvom podjetja, s katerimi bodo našli skupno pot sodelovanja.

Foto: Gledališče Koper