DomovNovice3 razlogi za decembrski obisk Kopra

3 razlogi za decembrski obisk Kopra

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper je največje mesto na slovenski obali, ki ga je zlasti v predbožičnem času še kako vredno obiskati.

Najlepše okrašeno mesto daleč naokrog

Koper v zadnjih letih velja za enega najlepše praznično okrašenih mest. Tudi letos so koprski trgi, ulice in promenada ter mestne vpadnice zažareli v soju številnih prazničnih lučk in pravljičnih figur Fantazime. Sprehodite se po strnjenih mestnih ulicah, ki jih krasi zvezdnato nebo, odkrijte mestne trge z zanimivimi svetlobnimi elementi in obiščite svetlobni živalski vrt v parku tik ob morju. Navdušeni boste!

Drsališče le korak od morja

V Kopru letos lahko drsate v Taverni – nekdanjemu skladišču soli, ki je le korak oddaljeno od morja in koprske promenade. Drsanje na ledu ob morju je veliko prijetnejše kot v dvoranah ali v hladnejših krajih. Pridite na drsališče v Koper in se prepričajte!

Čarobno praznično vzdušje    

Med sprehodom po mestu za čarobno vzdušje poskrbi praznična glasba, medtem ko iz mestnih kavarn in gostinskih lokalov diši po čaju, kuhanem vinu in drugih božično-novoletnih dobrotah. Med 23. in 26. decembrom lahko obiščete tudi praznične stojnice Božičnega sejma v koprskem mandraču in izberete originalno darilce za vaše najbližje.

Foto: Jaka Ivančič