DomovNoviceŠtudentje UP razvili igro, ki bo predstavljena na Mesecu oblikovanja 2017

Študentje UP razvili igro, ki bo predstavljena na Mesecu oblikovanja 2017

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Študentom Univerze na Primorskem se je večmesečno delo pri projektu Spomin na les v okviru programa Po kreativni poti do znanja, obrestovalo. Prav njihova igra Spomin na les bo predstavljena na Mesecu oblikovanja 2017 v Ljubljani.

Kot pravijo na Univerzi na Primorskem je bil cilj projekta razviti in oblikovati igro, ki bi vsebovala različna podajanja znanja: z vizualnimi podobami, otipom in dodatnima natisnjenim gradivom. “Uspeh učenja je namreč v veliki meri odvisen od integriranosti uporabe vseh čutil v procesu učenja, zato lahko izkustveno učenje in učenje z igro privedeta do bistveno boljših rezultatov kot suhoparno pomnjenje podatkov iz knjig,” še navajajo na UP.

Pri projektu Spomin na les so sodelovali študenti: Erik Jurman (Biodiverziteta), Nika Kogoj (Varstvo narave), Aleksandra Bjelovuk (Računalništvo in informatika) z UP FAMNIT; Mateja Gladek in Matija Skapin s programa Razredni pouk na UP PEF; Martin Oblak s programa Management na UP FM. Delovna mentorja sta bila Eva Štrukelj in Ignacio Lopez Sola, ki ustvarjata blagovno znamko LesnaVesna, pedagoški mentorji pa so bili doc. dr. Živa Fišer Pečnikar (UP FAMNIT), izr. prof. dr. Darjo Zuljan (UP PEF) in prof. dr. Štefan Bojnec (UP FM).

Igra, ravno tako imenovana Spomin na les, je izdelana iz avtohtonega slovenskega lesa, s čimer so sodelujoči na projektu poudarili pomen lokalnih virov.

Igra vključuje pedagoški pristop k učenju naravoslovja, študentje pa so v času dela spoznali, na kakšen način lahko iz materiala, ki je pravzaprav lahko dostopen, izdelajo igračo visoke estetske in pedagoške vrednosti ter pri tem spodbujajo razvoj malega gospodarstva v Sloveniji.

Letošnji mednarodni festival Mesec oblikovanja je že sedemnajsti po vrsti in v mesecu dni prinaša oblikovalske razstave ter številne dogodke s področja oblikovanja domačih in tujih avtorjev. Letos je med drugim poseben poudarek namenjen prav oblikovanju lesa. Spomin na les se predstavlja na razstavi Igrače za male in velike otroke.