DomovNoviceSunki burje povzročajo preglavice

Sunki burje povzročajo preglavice

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Burja iz noči na sredo se je čez dan še okrepila, napovedi pa kažejo, da bo v petek začela postopoma slabeti. Po napovedih Agencije za okolje je burja danes na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrost nad 100 km/h. Močni sunki so povzročili nekaj škode ali nevšečnosti tudi v Mestni občini Koper, ki jih je Marjetica Koper v večini že odpravila. 

Agencija za okolje je danes izdala opozorilo pred močno burjo, katere najmočnejši sunki bodo na izpostavljenih mestih do četrtka popoldne presegali hitrost 100 kilometrov na uro.

Zaradi močnih sunkov burje so tako do nadaljnjega priprli koprsko pristanišče.

Burja je premikala zabojnike na ekoloških otokih in ostalih odjemnih mestih, nekateri so se pri tem celo poškodovali. Delavci Marjetice Koper te sproti postavljajo na mesto, nadomeščajo z novimi in skušajo ohranjati nemoteno oddajo odpadkov in varnost na cestah, kjer ponekod burja odnaša zabojnike.
Foto: Marjetica Koper

“V pristaniščih v našem upravljanju ni večjih težav, vendar uporabnike privezov naprošamo za preventivo in naj še enkrat preverijo, ali so njihova plovila varno privezana, še sporočajo iz koprske Marjetice.

Burja je zjutraj podrla drevo na streho vrtca v Pobegih. Po besedah ravnateljice vrtca Koper Klare Franca otroci niso bili ogroženi. Drevo se je podrlo na ograjo in streho vrtca, posredovali pa so gasilci Gasilske brigade Koper, ki so drevo razžagali in odstranili.