DomovNoviceSvetovalni center Istre s številnimi aktivnostmi

Svetovalni center Istre s številnimi aktivnostmi

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Novo šolsko leto se je začelo, hkrati pa se odvijajo različne aktivnosti v Svetovalnem centru Istre, na Vergerijevi 3, v palači Sabini-Grisoni, kjer si prizadevajo postati učinkoviti podporni člani tako otrokom in mladostnikom kot staršem, pa tudi vzgojno-izobraževalnim institucijam.

V četrtek, 14. septembra, se je začela prva Šola za starše, ki je namenjena staršem nemirnih otrok. Sledile bodo še Šola za starše najstnikov, Šola za očete ter Šola za starše bodočih šolarjev. Vsaka Šola za starše obsega najmanj pet srečanj. Udeležba staršev, ki živijo v Mestni občini Koper, je brezplačna. Vsebino izobraževanj z naslovi Šola za starše je sofinancirana s strani Mestne občine Koper.

Med 2. in 4. oktobrom bo na Debelem rtiču potekal tabor za nadarjene sedmošolce. Skozi različne dejavnosti bodo spoznavali pomen trajnostnega razvoja.

V Tednu otroka, 6. oktobra, bo ob 17. uri potekala okrogla miza, na kateri bodo gostje odgovarjali na vprašanja: “Kako danes oblikujemo vloge v družini in kako v šoli?”, “Kako oblikovati vloge odraslih ob vseh procesih vzgoje, ki so vsakdanji življenjski izzivi?”, “Ali ima vsak odrasel, ki je pomemben za otrokov razvoj, oblikovano svojo lastno vlogo?”, “Ali je med moškim in žensko razlika v vlogah pri vzgoji otroka?” , “Ali je pomembno, da definiramo in ubesedimo te vloge za celostni razvoj otroka?”.

Dan pri delodajalcu pa bo potekal v sredo, 11. oktobra, v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje. Delodajalci bodo odprli svoja vrata devetošolcem in jim predstavili svoje delovno okolje, delovne naloge ter možne karierne poti, s tem pa bodočim dijakom olajšali izbiro nadaljnjega izobraževanja. Ob tem bodo mladini predstavili slovensko Istro kot regijo priložnosti in vzpodbudili njihovo motivacijo za izobraževanje.

Več informacij o delovanju Svetovalnega centra Istre in dogodkih na povezavi.

Foto: MOK, Aleš Rosa