DomovNaši krajiSvetovalni center za otroke, mladostnike in starše Istre bo vodila mag. Vesna Starman

Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Istre bo vodila mag. Vesna Starman

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Svet ustanoviteljev Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Istre je na današnji korespondenčni seji sprejel sklep o izdaji soglasja k imenovanju Vesne Starman za direktorico javnega zavoda. Zadnjih pet mesecev je vršilka dolžnosti, štiriletni mandat bo nastopila 1. januarja prihodnje leto.

Vesna Starman, po izobrazbi magistrica znanosti s področja socialne pedagogike, ki deluje na izobraževalnem, raziskovalnem in razvojnem področju, je vodenje Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Istre prevzela v začetku julija letos. Najraje se sooča z izzivi, ki vključujejo vedenjske in čustvene težave uporabnikov, svoje dolgoletne izkušnje pa lahko vnese v vodenje javnega zavoda. Starmanova je izpolnjevala vse razpisane formalne in strokovne pogoje razpisa ter tako bila ocenjena kot primerna kandidatka za mesto direktorice svetovalnega centra. Imenovanje začne veljati s 1. januarjem 2023, in sicer za mandatno dobo štirih let.

Mestna občina Koper in Občina Izola sta soustanoviteljici Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Istre, ki deluje tudi v prostorih prenovljene palače Sabini-Grisoni. Strokovno usposobljeni kader centra otrokom in mladostnikom pomaga pri spopadanju z različnimi stiskami, starše pa opremlja z znanjem in veščinami pri spoprijemanju z njimi. Otroci in mladostniki z duševnimi stiskami zdaj hitreje dostopajo do strokovne pomoči, saj svetovalni center omogoča posvetovanje brez zdravnikove napotnice.

FOTO: MOK, Aleš Rosa