DomovNoviceSvojo kri je največkrat daroval Koprčan

Svojo kri je največkrat daroval Koprčan

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V petek, 2. junija, je v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič, potekala slovesnost, namenjena krvodajalcem, ki so v preteklem letu dosegli okroglo število darovanj.

Vsak krvodajalec je nekaj posebnega, a hkrati so si vsi krvodajalci zelo podobni, saj z darovanjem krvi vsakodnevno rešujejo mnoga dragocena življenja. Na slovesnosti so tako prejeli priznanja krvodajalke in krvodajalci, ki so v letu 2016 darovali kri od 10 do 90-krat.

Med krvodajalci so tudi tako imenovani vitezi krvodajalci, ki se jim je letos pridružil gospod Robert Živec, vitezinja krvodajalka pa je postala gospa Jelka Lahajnar, ki je v letu 2016 darovala kri kar 90 – tič. Za 120-krat darovano kri je priznanje prejel vitez krvodajalec gospod Valter Saksida, za 130- krat darovano kri gospod Sejad Sinanbegović, za 150. darovanje pa je priznanje prejel tudi gospod Iztok Vidmar.

Otilio Furlanič je Koprčan, ki je največkrat daroval svojo kri. Foto: facebook Otilio Furlanič

Posebni zahvali in priznanji v roke Koprčanov

V imenu Rdečega križa Koper in vseh, ki jim je kri rešila življenje ali pomagala pri ozdravitvi so se še posebej zahvalili dvema izjemnima vitezoma krvodajalcema, Marjetki Hodnik in gospodu Otiliju Furlaniču za izjemne dosežke na področju krvodajalstva.

Koprska družba Adriatic Slovenica PE Koper je podelila dve posebni priznanji, ki sta ju prejeli dve koprski srednji šoli, in sicer Gimnazija Koper in Srednja ekonomsko-poslovna šola Koper.

Prireditev so popestrili tudi številni nastopajoči, in sicer Lia in Lara Luša, Ema Uljan, Patrik Binkar, učenci Osnovne šole Pier Paolo Vergerio il Vecchio, podružnica Hrvatini, članici Kulturnega društva 5. kader Maja Maljković in Suzana Mijatovič, pod vodstvom režiserke Valentine Šukljan, Gregor Ravnik in Marko Hrvatin.