DomovNaši kraji15 ton plastenk za ogrevalno posteljico za novorojenčke

15 ton plastenk za ogrevalno posteljico za novorojenčke

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V celomesečnem humanitarnem projektu Jaz, ti, mi, za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje so s preko 190 šolami in vrtci zbrali okoli 15 ton plastenk za novorojenčke v izolski porodnišnici.

Z zbranimi sredstvi bodo v Splošni bolnišnici Izola kupili ogrevalno posteljico za novorojenčke, so sporočili z Rdečega križa Slovenije.

V projektu je sodelovalo preko 190 slovenskih šol in vrtcev, vabljene pa so bile tudi druge ustanove, podjetja, obrtniki, posamezniki in gospodinjstva. Zbrali so kar 14.792 kilogramov plastenk PET.

V projektu Jaz, ti, mi, za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje  je sodelovalo preko 190 slovenskih šol in vrtcev. Foto: Vojko Rotar

Z odprodajo odpadnih plastenk, z dobrodelno dražbo podpisanega rokometnega reprezentančnega dresa in SMS sporočili se je letos nabralo 3500 evrov, so sporočili z Rdečega križa.

Otroci in mladi so lahko na projektu sodelovali na dva načina, in sicer z doslednim ločevanjem in zbiranjem odpadnih plastenk PET v svojih ustanovah ter s svojimi izdelki v nagradnem ustvarjalno-raziskovalnem natečaju o nastajanju, zbiranju, predelavi in izdelavi recikliranih plastenk. Izdelki so bili objavljeni na Facebook profilu akcije Jaz, Ti, Mi za Slovenijo.

Projekt Jaz, ti, mi za Slovenijo je pod sloganom Stara plastenka za novo življenje letos potekal že tretjič, organizirali pa so ga podjetje Tandem Zagorje, embalažna shema Dinos DROE Unirec, program Ekošola, Rdeči križ Slovenije ter revija Bogastvo zdravja ob podpori slovenskih komunalnih podjetij in programa Modra zastava.