DomovNoviceTeroristični napad v Londonu: sedem ranjenih v kritičnem stanju, sedem aretiranih

Teroristični napad v Londonu: sedem ranjenih v kritičnem stanju, sedem aretiranih

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V Londonu se bo danes nadaljevala preiskava po sredinem terorističnem napadu, najhujšem po letu 2005, v katerem so bili ubiti štirje ljudje, najmanj 20 jih je bilo ranjenih. Oba domova britanskega parlamenta, poslanska in lordska zbornica, pa bosta nadaljevala delo.

Šlo je za dvojni napad, ki naj bi ga po dosedanjih dognanjih policije izvedel en sam napadalec. Moški je najprej na Westminstrskem mostu z avtomobilom zapeljal v skupino ljudi in jih več povozil. Pri tem naj bi umrla dva človeka, še več pa jih je bilo poškodovanih, med njimi trije policisti in trije francoski najstniki, ki so bili na šolskem izletu. Neka ženska se je po navedbah britanskih medijev napadu izognila s skokom v Temzo in preživela, a je poškodovana.

Foto: en.rfi.fr

Nato se je z avtomobilom zaletel v ograjo parlamenta, zatem pa vdrl na območje parlamenta. Tam je po navedbah policije zabodel enega policista, ki je kasneje podlegel poškodbam. Napadalca je nato ustrelila policija.

Oba domova britanskega parlamenta sta po napadu prekinila delo, kasneje pa so poslance evakuirali v bližnjo Westminstrsko opatijo. Kasneje sta delo prekinila še škotski parlament, ki je danes razpravljal o novem referendumu o neodvisnosti, in valižanski parlament.