DomovNoviceTo soboto vabljeni v Žusterno na ogled 34. mednarodne regate Capris

To soboto vabljeni v Žusterno na ogled 34. mednarodne regate Capris

Naši krajiNoviceObvestilaProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Ob svoji 41. obletnici delovanja Kajak kanu klub Žusterna v soboto, 12. avgusta, od 8. ure naprej vabi v Center vodnih športov Žusterna na ogled mednarodne regate Capris.

V mladinski in članski konkurenci je razpisana tekma za kanuiste in kanuistke, vse kategorije na regati, ki poleg mladincev in članov vključujejo še cicibane, mlajše in starejše dečke in deklice ter mlajše in starejše mladince, se bodo pomerile v kajakih enosedih in dvosedih. Ob tem, pa še dodajajo v klubu, da bo tudi letos na programu posebna tekma za mešane dvojce: kajakaše in kajakašice v dvosedih.

Regatno polje bo dolgo 500 m in bo potekalo med Moletom pa do konca plaže pri klubu Kajak kanu klub Žusterna. Letos pričakujejo okrog 170 tekmovalk in tekmovalcev v različnih starostnih skupinah in iz več držav.

Kajak kanu klub Žusterna je lani obeležil okroglo 40-obletnico obstoja. Je prvi slovenski kajakaški klub, ki združuje kajakaše na mirnih vodah. Regata Capris ima na Primorskem posebno mesto, saj je postala simbol kluba. Vsako leto se je že tradicionalno udeležijo tako slovenski kot tudi tuji klubi, saj je regata mednarodna.

Opozorilo za vse plavalce

Kajak kanu klub Žusterna prosi vse kopalce, ki se na lastno odgovornost kopajo na obali med otočkom zraven Centra vodnih športov in Moletom v Žusterni, da v času tekmovanja med 8. in predvidoma 13. uro ne plavajo ob ali na progi, ki bo v neposredni bližini.

Foto: Jaka, Ivančič, Kajak kanu klub Žusterna