DomovNoviceOdmeven mednarodni plesni uspeh Koprčanke v Mehiki

Odmeven mednarodni plesni uspeh Koprčanke v Mehiki

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska plesna šola Fiona s svojimi plesalkami in plesalci tudi v teh vročih poletnih dneh ne počiva in z nastopi na mednarodnih plesnih tekmovanjih posega po vrhunskih rezultatih. Pred dnevi je v mestu Monterrey v Mehiki plesalka Katjuša Johnson Kocjančič v kategoriji solo hip hop mladincev posegla po zmagi in si priplesala udeležbo na Gala večeru vseh zmagovalcev v različnih plesnih kategorijah, kjer je dosegla vrhunsko šesto mesto.

V zadnjih dneh julija je v mestu Monterray v Mehiki potekalo mednarodno plesno prvenstvo – The World dance Challenge mednarodne plesne organizacije IDO. Tekmovanja se je udeležila tudi Koprčanka Katjuša Johnson Kocjančič, plesalka priznane koprske plesne šole Fiona, in z rezultati ponovno dokazala, da se v Plesni šoli Fiona urijo plesalke in plesalci, ki na mednarodnih plesnih tekmovanjih posegajo po vrhunskih rezultatih.

V kategoriji solo hip hop mladincev je Katjuša posegla po najvišji stopnički in si z zmago priplesala udeležbo v Gala večeru vseh zmagovalcev v vseh mladinskih kategorijah ter v vseh plesnih stilih tekmovanja (poleg hip hopa še ballet, jazz, tap, contemporary, acro, showdance, lyrical, salsa, merengue ter disco fox/hustle). Na Gala večeru se je mlada Koprčanka med več kot 30 zmagovalnimi plesnimi točkami izkazala in osvojila šesto mesto.

»Na Katjušo smo, tako kot na vse naše plesalce, izredno ponosni, tudi na vse rezultate in uspehe, ki jih dosegajo tako na domačih kot tudi na mednarodnih tekmah. Katjuša to leto prvič nastopa v kategoriji hip hop mladinskih solistk in že na državnem prvestvu je dokazala, da predanost, vztrajnost, delovna vmena in ljubezen do plesa zagotovo prinesejo rezultat,« je povedala ob njenem vrnitvi v Slovenijo Gaynor Johnson, vodja plesna šole Fiona in dodala: »Na njeno zmago in pa končnim osvojenim šestim mestom na IDO tekmi v Monterrayu v Mehiki pa smo še toliko bolj ponosni ter že z nestrpnostjo pričakujemo nove plesne rezultate v naslednji sezoni, ki jih bo dosegla ob trdem plesnem delu in treningih.«

Foto: Plesna šola Fiona