DomovNoviceNa pomoč Sloveniji tudi gasilci slovenske Istre

Na pomoč Sloveniji tudi gasilci slovenske Istre

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Gasilci slovenske Istre so se danes v poznih popoldanskih urah zaradi katastrofalnih razsežnosti poplav širom Slovenije odločili, da odidejo na pomoč številnim ljudem na prizadetih območjih.

Včerajšnjo močno deževje, ki je zajelo večji del Slovenije, je povzročilo ogromno gmotno škodo, poplave pa so zahtevale tudi nekaj smrtnih žrtev. Na pomoč so priskočili gasilci, vojska, policisti in številni drugi, ki so se od zgodnega jutra borili s posledicami močnega deževja.

Gasilci slovenske Istre so se priključili ostalim gasilcem Obalno-kraške gasilske regije, Ilirske Bistrice in Postojne na počivališču Studenec pri Postojni ter skupaj nadaljevali pot proti osrednje slovenski statistični regiji, kjer bodo izvajali vse potrebne naloge. Najverjetneje bo potrebno predvsem prečrpavanje vode iz poplavljenih objektov ter odstranjevanje naplavin.

Iz slovenske Istre je odšlo na pomoč skupno 63 gasilcev z 19-imi gasilskimi vozili. Večino gasilcev predstavljajo prostovoljci iz prostovoljnih gasilskih društev Kopra, Pirana in Izole. Na pomoč je odšla tudi ekipa Gasilske brigade Koper. Gasilsko pomoč iz slovenske Istre pa vodi poveljnik Obalne gasilske vzeze Koper, Matej Kocjančič.

Foto: MOK, MMC RTV Slovenija