DomovNoviceTudi koprski osnovnošolci na državnem tekmovanju iz kemije

Tudi koprski osnovnošolci na državnem tekmovanju iz kemije

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na 15 osnovnih šolah po Sloveniji bo danes potekalo državno tekmovanje iz znanja kemije za Preglova priznanja, na katero se je uvrstilo 1644 učencev, med njimi tudi kopeski osnovnošolci. 

Tekmovanje že od leta 1967 pripravlja Zveza za tehnično kulturo Slovenije in je namenjeno učencem 8. in 9. razredov osnovnih šol.

Kot so zapisali na Zvezi za tehnično kulturo Slovenije, se je šolskih tekmovanj, ki so potekala v januarju na 438 osnovnih šolah po vsej Sloveniji udeležilo 7154 učenk in učencev, na državno tekmovanje pa se jih je uvrstilo 1644. Tekmovanje se bo med drugim odvijalo na posameznih osnovnih šolah v Ljubljani, Kopru, Murski Soboti, Slovenj Gradcu, Krškem, Velenju in Slovenski Bistrici.

Za nagrado se bodo najboljši udeležili strokovne ekskurzije

Podelitev zlatih priznanj in nagrad bo na posebni prireditvi v juniju. Najuspešnejši tekmovalci v posamezni skupini prejmejo za nagrado brezplačno udeležbo na strokovni ekskurziji, ki jo bo organizirala zveza v letošnjem letu.

Najboljši trije v posamezni skupini pa prejmejo za nagrado brezplačno udeležbo na enem izmed taborov, ki jih bo organizirala zveza v poletnih mesecih.