DomovNoviceUlična košarka to soboto v Kopru

Ulična košarka to soboto v Kopru

Naši krajiNoviceProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Pridružite se turnirju ulične košarke 3×3. Turnir je namenjen vsem mladim, ki jim šport in zabava pomenita ritem življenja. Kvalifikacijski turnir se bo v Kopru odvil v soboto, 22. junija, ob 10. uri na parkirišču Supernova Mercator centra.

Ulična košarka je projekt, ki se po različnih krajih po Sloveniji izvaja že od začetka devetdesetih let. Gre za igro dveh trojk na en koš, pri čemer je najpomembnejše pravilo poštena igra, saj igralci tekmo sodijo sami. Lani se je projektu pridružil tudi Koper in že prvo leto gostil kar 14 ekip, ki so tekmovanje zapustile zadovoljne, predvsem pa bogate z novimi izkušnjami. Namenjen je predvsem osnovnošolcem od 4. razreda dalje in srednješolcem, lahko pa se ga udeležijo tudi odrasli.

Namen projekta je spodbujanje mladih h gibanju in promociji zdravega preživljanja prostega časa. V septembru se bodo najboljše ekipe s kvalifikacijskih turnirjev pomerile na velikem finalnem turnirju v Ljubljani.

Za sodelovanje na dogodku v Kopru se je treba prijaviti najpozneje do četrtka, 20. junija 2024, prek spletnega obrazca. Podrobnosti tekmovanja najdete v razpisu na povezavi.

Partnerji projekta Športne zveze Ljubljana sta Športna zveza Koper in Supernova Mercator Koper.

Foto: Športna zveza Koper