DomovNoviceUniverza na Primorskem vabi na predstavitev novega priročnika za kmetovalce

Univerza na Primorskem vabi na predstavitev novega priročnika za kmetovalce

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Univerza na Primorskem v sodelovanju z UP FAMNIT pripravlja v sklopu projekta Zelena, digitalna in vključujoča Univerza na Primorskem (GDI UP) predstavitev novega priročnika za kmetovalce in upravljavce kmetij, ki se nahajajo na območjih ohranjanja narave, ter kmetij, ki si prizadevajo za boljše, trajnostno upravljanje in izvajanje kmetijskih praks z namenom ohranjanja in izboljšanja stanja biotske raznovrstnosti. Predstavitev priročnika, namenjenega kmetijam, bo v nedeljo, 14. maja, v centru Livade 1.0.

V priročnik so vključene smernice za učinkovit ter ekonomsko vzdržen model upravljanja kmetij v naravovarstvenih območjih s ciljem ohranjanja biotske raznovrstnosti in je zasnovan tako, da kmetovalcem olajša iskanje informacij o obstoječih mehanizmih financiranja (npr. subvencijah), saj zagotavlja enostaven pregled obstoječih mehanizmov financiranja za ohranjanje krajinskih značilnosti, skupaj s pogoji za njihovo pridobitev, opisi in navedbo kontaktov, pomembnih za postopek prijave.

Ob prestavitvi priročnika se boste lahko seznanili z učinkovitim in ekonomsko vzdržnim modelom upravljanja kmetij v naravovarstvenih območjih, ki cilja na ohranjanje biodiverzitete, temu pa bo sledil še ogled in predstavitev raziskovalnega inštituta InnoRenew CoE.

Prijave  za predstavitev priročnika zbirajo do petka, 12. maja, do 15. ure z izpolnitvijo obrazca TUKAJ. 

Več informacij in program predstavitve na povezavi Foto: Pexels