DomovNoviceUniverzitetni inkubator Primorske bogatejši za nova razpisna sredstva

Univerzitetni inkubator Primorske bogatejši za nova razpisna sredstva

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

SPIRIT – Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije, je 20. junija 2018, izdala odločbo o finančni podpori za izvedbo podpornih storitev subjektov inovativnega okolja v Republiki Sloveniji v letih od 2018 do 2019 “SIO 2018-2019”. Vlogi Univerzitetnega inkubatorja Primorske so ugodili in odobrili financiranje v višini do 368.491,06 eur.

Na javni razpis, ki se je iztekel sredi marca, je bilo oddano 21 vlog. Skupna vrednost odobrenih vlog pa znaša 6.192.894,41 eur.

Namen javnega razpisa je financiranje izvajanja brezplačnih storitev za ciljne skupine v okviru subjektov inovativnega okolja (SIO), ki bodo z izvedbo aktivnosti, ki so predmet tega javnega razpisa, oblikovali uravnoteženo programsko podporo za zagon, rast in razvoj podjetij ter s tem prispevali k povečevanju števila novoustanovljenih podjetij, predvsem tistih, ki dosegajo višjo dodano vrednost v primerjavi s slovenskim povprečjem; povečevanju stopnje preživetja novoustanovljenih podjetij ter premagovanju ovir hitro rastočih podjetij.

UIP organizira številne delavnice. Foto: SEPŠ Koper

Na Univerzitetnem inkubatorju Primorske (UIP) že od ustanovitve leta 2005 nudijo strokovna znanja, organizirajo tematske in motivacijske delavnice, mreženjske in animacijske dogodke ter mentorstvo, preko katerih lahko potencialni podjetniki, dijaki, študenti, pedagoški delavci, raziskovalci in inovativni posamezniki, razvijejo lastno idejo do faze ustanovitve lastnega start-up podjetja. Prav v ta namen so organizirani različni natečaji.

Kot pravi direktor Dorijan Maršič: “V dvanajstih letih delovanja je Univerzitetni inkubator Primorske podprl več kot 80 Start-up podjetij, ovrednotili več kot 600 podjetniških idej in med njimi nudil podporo pri pripravi poslovnih načrtov in modelov več kot 150 podjetniškim ekipam.” Univerzitetni inkubator Primorske je poleg tega samo v zadnjem četrtletju organiziral preko 30 delavnic, ki se jih je udeležilo več kot 500 udeležencev.

Univerzitetni inkubator Primorske je organizator, koordinator ali ko-promotor številnih natečajev kot so Podjetna Primorska – natečaj za najboljšo podjetniško idejo, Open Innovation in Agrifood – natečaj za inovacije s področja agro-živilstva, Nasa Space Apps Challenge – največji mednarodni hekatlon za raziskovanje vesolja in Startup Koper, ki je namenjen dvigu podjetniške kulture med mladimi. Sodelujejo tudi pri natečajih Ecotrophelia Slovenija – natečaj za inovacije v živilstvu in FestINNO – regijska čezmejna platforma za predstavitev, povezovanje in snovanje širših podjetniških aktivnosti Univerze na Primorskem.