DomovNoviceUrejanje žalne ploščadi na mestnem pokopališču Škocjan se bliža koncu

Urejanje žalne ploščadi na mestnem pokopališču Škocjan se bliža koncu

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper nadaljuje urejanje nove žalne ploščadi za poslovilne obrede na mestnem pokopališču Škocjan. Pred dnevi so delavci začeli montirati nadstrešnico, sledita zasteklitev in izdelava tlakov. Vsa dela bodo predvidoma sklenili v oktobru.

Mestna občina Koper se je prenove in ureditve dotrajane žalne ploščadi na mestnem pokopališču Škocjan lotila v začetku leta. Izbrani izvajalec del je sprva presadil obstoječa drevesa, poravnal površino ploščadi in postavil temelje za nadstrešnico. Ta bo z dobrimi 145 kvadratnimi metri površine zlasti v poletnih dneh nudila prijetno senco obiskovalcem. Pod nadstrešek bodo namestili še lesene klopi in drugo urbano opremo ter korita za rastline.

Nova žalna ploščad bo na ta način ozelenjena in opremljena z ustrezno urbano opremo. Delavci so poleg tega odstranili tudi vse arhitektonske ovire, ki so dostop na ploščad onemogočale gibalno oviranim, prehode in povezovalne poti pa prilagodili tudi potrebam slepih in slabovidnih.

Ker se je med gradnjo izkazalo, da bo v okviru naložbe nujno izvesti dodatno meteorno kanalizacijo in zaščito obstoječih komunalnih vodov, je občina v okviru naložbe predvidela še zasteklitev senčnice iz lepljenega kaljenega stekla in nekatere druge izboljšave, ki bodo zagotovile še bolj dostojanstveno in žalujočim bolj prijazno slovo od svojih najbližjih. Vrednost gradbenih del, ki jih izvaja podjetje Grafist, d. o. o., se je tako povečala za slabih 100 tisoč evrov na 612.174 evrov.

Do konca trajanja del še vedno velja, da Marjetica Koper obrede izvaja na začasni lokaciji za mrliško vežico.

Foto: MOK