DomovNoviceUresničite podjetniške ideje skozi projekt PONI

Uresničite podjetniške ideje skozi projekt PONI

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Regionalni razvojni center Koper nadaljuje s spodbudami in podporo razvoju podjetništva. V okviru projekta Podjetno nad izzive – PONI Obalno-kraška, ki so ga vzpostavili lani, svetovalno, mentorsko in finančno podpirajo posameznike, ki se prvič podajajo na podjetniško pot. Rok za oddajo vloge na drugi javni razpis za vključitev druge skupine udeležencev v program je torek, 15. junij.

Epidemija koronavirusa je prizadela ves svet, še najbolj zdravstvo in gospodarstvo. Ker si želijo na Regionalnem razvojnem centru Koper še naprej podpirati podjetniške ideje in s tem zagnati nova podjetja, so pripravili drugi javni razpis za vključitev v program PONI. Nanj se bodo lahko prijavili vsi potencialni podjetniki in posamezniki z interesom za podjetništvo, ne glede na starost, spol in izobrazbo. Rok za oddajo vloge je 15. junij.

Udeleženci projekta bodo pri RRC Koper zaposleni za obdobje štirih mesecev, v tem času bodo pridobivali podjetniška znanja, ki so potrebna za samostojno pot. Pod strokovnim mentorstvom in s pomočjo svetovalcev bodo izdelali poslovne modele in načrte, hkrati se bodo povezali z različnimi podjetniki. RRC bo do leta 2023 pripravil še štiri javne razpise. Prva skupina je z delom začela marca letos, drugo skupino pa bodo vključili predvidoma v avgustu. Prijavna dokumentacija je dostopna na spletni strani.

Predstavitev razpisa bo v petek, 21. maja, ob 10. uri, in sicer prek spletne aplikacije Zoom, vsi zainteresirani za predstavitev se lahko prijavijo prek elektronske pošte tina.matekovic@rrc-koper.si, tam bodo prejeli tudi več informacij. Uro predstavitve in povezavo bodo organizatorji sporočili dva dneva pred začetkom.

Projekt financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.