DomovNoviceUspeh: mala loža spet občinska

Uspeh: mala loža spet občinska

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska občina bo uveljavljala predkupno pravico za teraso pod volti Pretorske palače t.i. malo ložo, ki jo je stečajni upravitelj pred dnevi prodal na javni dražbi. Sedaj so na potezi podporniki gibanja Skupaj – župan Boris Popovič jih namreč poziva, naj predstavijo program in vsebino, ki bi jo v prihodnje snovali v prostoru ob vhodu v Čevljarsko ulico.

»Občina si ni premislila, namen je bil vedno isti,« je danes Popovič medijem pojasnil namero koprske občine, da ponovno v last pridobi teraso pod volti Pretorske palače. Kot je povedal, je bila težava v tem, da v času, ko je koprska občina prodajala sosednjo Palačo Galli, etažna delitev še ni bila urejena – kot del palače se je tako prodajala tudi dotična terasa. Priložnost za nakup le-te se je tako ponovno odprla v okviru stečajnega postopka, v katerem sta bili palača in terasa tudi uradno ločeni.

Pojasnil je tudi, zakaj občina ni sodelovala na javni dražbi – občina bi namreč morala že vnaprej povedati, da bo na dražbi sodelovala in se hkrati tudi opredeliti do višine kupnine. To bi jo postavilo v slabše pogajalsko izhodišče in povečalo možnosti, da nepremičnino preplača. Tako kot v primeru nakupa stolpa v Glemu. »Dražitelji so vrednost nepremičnine na dražbi povečali za zgolj tisoč evrov, lahko pa si mislite, do kam bi ta številka šla, če bi na dražbi sodelovala občina,« je zaključil Popovič.

Žogico sedaj vrača članom in podpornikom gibanja Skupaj, od katerih pričakuje, da bodo 365 dni na leto zagotavljali ustrezne kulturne vsebine za malo ložo. »Barbara Verdnik skupaj s podporniki gibanja bo šefica tega projekta in jaz komaj čakam, da vidim, kaj bodo naredili!«

A očitno je prišlo do šuma komunikacije oz. bolje rečeno, da so določeni, tako kot smo že vajeni, priložnost prodaje/nakupa male lože izkoristili zgolj v lastne promocijske (politične?) namene. Danes so namreč na občini prejeli izjavo s strani gibanja Skupaj, v kateri med drugim izražajo pričakovanja, da bo za kulturne vsebine kot tudi za vzdrževanje terase skrbela, kdo drug kot koprska občina. Kje so zdaj vsa hvalisanja in plodne zamisli, ki smo jih lahko vsakodnevno prebirali v različnih medijih in na družbenih omrežjih?!