DomovNoviceUspešen zaključek Tedna mladega oljčnega olja

Uspešen zaključek Tedna mladega oljčnega olja

KulturaNaši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

V znamenju okusov in tradicije se je uspešno zaključil projekt Teden mladega oljčnega olja, ki je potekal med 25. 11. in 3. 12. 2023. Obiskovalci so se lahko prepustili kulinaričnemu doživetju pri 10. izbranih gostinskih ponudnikih destinacije Koper, ki so za ta namen pripravili vrhunske menije, ki so slavili mlado oljčno olje.

Teden mladega oljčnega olja je organiziral Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper. Odvil se je v sklopu prireditve Mlado oljčno olje, ki jo je Mestna občina Koper v sodelovanju z ZRS Koper organizirala že drugo leto zapored in v sklopu katere je poleg strokovnega dela potekalo tudi ocenjevanje oljčnih olj.

Restavracija Al Mulin, Salicornia, Brič Dekani, Placito Risano, Capra Koper, Kantina Romano, Bistro Kavon, Gostilna Karjola Marezige, Gostilna Pod Slavnikom in Okrepčevalnica Belvedur, so sodelovali v Tednu mladega oljčnega olja in pripravili so edinstvene menije z bogatimi okusi, v katere so umestili tudi nagrajena mlada oljčna olja. Vsi ljubitelji kulinarike so imeli edinstveno priložnost, da se podajo na pot okušanja in doživijo izjemnost lokalnega mladega oljčnega olja v raznolikih jedeh.

Ob zaključku projekta so se organizatorji zahvalili ponudnikom, ki so sodelovali pri projektu. Posebno priznanje jim je izkazala podžupanja Mestne občine Koper Mateja Hrvatin Kozlovič, ki je osebno podelila zahvale v znak uspešnega sodelovanja in  njihovega prispevka k uspehu kulinaričnega tedna. Skupaj smo soustvarili edinstven teden, ki je pripomogel tudi k dvigu ugleda in prepoznavnosti kakovostnih mladih oljčnih olj slovenske Istre.

Teden oljčnega olja se je tako zaključil z uspehom, pustil pa je pečat v obliki okusnih spominov ter še močnejše povezanosti s tradicijo in inovacijami v oljarstvu. Naslednje leto že nestrpno pričakujemo nov vznemirljiv teden, poln okusov in odkrivanja skrivnosti vrhunskih oljčnih olj v srcu slovenske Istre.

Foto: ZMKT