DomovNoviceV aprilu pričakujemo šest prihodov potniških ladij

V aprilu pričakujemo šest prihodov potniških ladij

Naši krajiNoviceSlovenijaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Po uradnem začetku sezone prihodov potniških ladij v Koper konec marca se bo aprila sezona razcvetela. Ob koprski potniški terminal se bo privezalo šest potniških ladij. Največji obisk potniških ladij bomo sicer zabeležili septembra in oktobra, ko bo Koper obiskalo tudi do štirinajst ladij na mesec.

V letošnji sezoni se bo ob potniški terminal privezalo predvidoma 75 ladij za križarjenje. Na svojem krovu bi v Koper lahko pripeljale več kot 125.000 potnikov in dobrih 61.000 članov posadke. Največ potniških ladij bo Koper obiskalo v oktobru, in sicer 14, sledijo september s 13 prihodi ter junij in julij z 11 prihodi ladij.

Kot prva v aprilu bo v soboto, 13. aprila, iz Trsta k nam priplula potniška ladja MSC Armonia ladjarja MSC Cruises, ki se bo v osrčje našega mesta vrnila tudi v soboto, 20.aprila. Potniška ladja bo na krovu prevažala 2.000 potnikov in 730 članov posadke.

V nedeljo, 14. aprila, se bo ob potniški terminal privezala Viking Star ladjarja Viking Cruises, sicer stara znanka koprskega pristanišča. Potniška ladja bo Koper obiskala tudi v torek, 30. aprila.

V nedeljo, 21. aprila, bo iz Benetk priplula potniška ladja Viking Sea ladjarja Viking Cruises. Na krovu bo predvidoma prevažala 900 potnikov in 700 članov posadke.

V nedeljo, 28. aprila, pa se bo v našem pristanišču zasidrala manjša luksuzna potniška ladja Monet ladjarja Atlantagent.

Mestna občina Koper je tudi letos poskrbela, da bodo turistke in turisti prve oziroma zadnje nakupe lahko opravili kar na potniškem terminalu. V treh hiškah bodo na voljo spominki, v dveh pa ponudba turističnih agencij.

Foto: MOK