DomovNoviceV avgustu se vrača priljubljen Festival Pri svetilniku

V avgustu se vrača priljubljen Festival Pri svetilniku

KulturaNaši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

V Gledališču Koper že od ustanovitve največ pozornosti namenjajo otrokom. Zadnja leta najmlajšim posvečajo poseben festival Pri svetilniku v avgustu, ki bo letos doživel svojo tretjo izvedbo. Potekal bo med 22. in 30. avgustom, na njem pa se bo zvrstilo 11 predstav za otroke vseh starosti. Del festivala bo tudi tradicionalna gledališka delavnica Klovnijada.

Mednarodni otroški gledališki festival Pri svetilniku v avgustu, ki ga že tretje leto pripravljajo v Gledališču Koper bo postregel z dvema premierama. Prva bo Dnevnik Ane Frank (Anne Frank) v režiji Renate Vidič, ki nastaja v sodelovanju s koreografom Sinišo Bukincem in avtorjem glasbe Mirkom Vuksanovićem. Plesna pripoved po dnevniških zapisih Anne Frank bo na programu v sredo, 23. avgusta, ob 19.30. Naslednja premierna uprizoritev bo Peter in volk (Sergej Sergejevič Prokofjev) v slovenščini. Glasbena pravljica za klavir, kontrabas in bobne s pripovedovalcem Francescom Borchijem bo v ponedeljek, 28. avgusta, ob 19.30 na Martinčevem trgu.

Poleg obeh premier koprskega gledališča sta na festivalskem programu tudi uspešnici Mehurčki (Oton Župančič) s Tinkaro Kovač in Ježeva hišica.

»Festival Pri svetilniku v avgustu je praznovanje poletja in zabavna sprostitev pred začetkom novega šolskega leta. Tudi tretja izvedba festivala se lahko pohvali z mednarodno noto, saj nas bodo obiskali kolegi iz Italije, Makedonije, Srbije in s Hrvaške, ki nam bodo skupaj z dvema premierama, domačimi predstavami, spremljevalnim programom in številnimi presenečenji popestrili zadnje poletne dni. Festival bo potekal v Gledališču Koper in na Martinčevem trgu.« je pred začetkom festivala razkrila vodja festivala Vanja Korenč.

Del festivala tudi delavnica Klovnijada

Del letošnjega festivala bo tudi delavnica Klovnijada, ki bo potekala v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti. Vodila jo bo dramaturginja, igralka in klovnesa Samanta Kobal. Delavnica, ki je namenjena mladim od 10. do 18. leta starosti, bo udeležence opremila s teoretičnim znanjem pa tudi izkušnjami, saj bodo pridobljene spretnosti vsak večer predstavili obiskovalcem festivala.

Več informacij o festivalu in programu na povezavi.

Foto: MOK, Dean Grgurica