DomovNoviceV Dekanih prvi memorialni nogometni turnir v spomin Milanu Ščulcu

V Dekanih prvi memorialni nogometni turnir v spomin Milanu Ščulcu

Naši krajiNoviceProsti časSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Nogometni klub Jadran Dekani ta konec tedna organizira prvi nogometni memorialni turnir v spomin Milanu Ščulcu, dolgoletnemu gospodarju športnih objektov NK Jadran Dekani. Turnir, ki bo potekal v soboto, 22. januarja, in v nedeljo, 23. januarja, bo dobrodelne narave. V sodelovanju z društvom Palčica Pomagalčica in dobrodelni škrati bodo zbirali sredstva za dečka Žana, ki zaradi zdravstvenih težav že od rojstva dalje potrebuje posebno, bolezni prilagojeno zdravstveno in strokovno obravnavo.

Nogometni turnir bo prvi dan potekal na stadionu Bonifika v Kopru, drugi dan pa na nogometnem igrišču društva v Dekanih. Sodelovanje na turnirju so potrdile štiri nogometne ekipe, in sicer NK Jadran Dekani, FC Koper in ND Gorica in avstrijski nogometni klub Kapfenberger SV.

O delovanju nepozabnega Milana Ščulca

Milan se je v Dekane preselil iz rodne Istre iz vasi Šćulci in vse od takrat je bil vpet v delovanje NK Jadran Dekani, ki je bil njegov drugi dom. Z veseljem in ponosom je v vlogi gospodarja kluba skrbel za nemoteno izvajanje športnih aktivnosti na objektih, po sili narave pa je sprejel tudi ostale vloge v klubu, kot sta član uprave in predsednik izvršnega odbora.

V delovanje kluba je bil vpet, ko je ta doživljal najlepše trenutke, zmage in napredovanja ter tudi takrat, ko ni šlo vse po načrtih, ko je bil klub v stiskah in nizal slabše rezultate, tako športne kot finančne ter kadrovske. Njegov karakter je bil neomajen, nikoli ni klonil, vedno je videl izhod, pogumno in optimistično zrl v prihodnost, pri tem pa bodril in spodbujal tudi druge, naj ne odnehajo.

V vseh teh letih je bil Milan tudi priča rasti in razvoju mnogih igralcev in trenerjev iz slovenske Istre, ki so igrali ali svoje delo opravljali v NK Jadran Dekani. Nekateri med njimi so pustili tudi večji pečat tako v slovenskem kot na mednarodnem prostoru, na kar je bil sam zelo ponosen, saj je zanje skrbel kot pravi gospodar, bili so njegovi »sinovi«, prijatelji in sodelavci.

»Milan je svoje delo v vlogi gospodarja nepreklicno opravljal 45 let. Ostal nam bo v spominu kot garač, neutrudljiv delavec, pravi prijatelj, ki je vedno bil pripravljen pomagati, optimističen, a hkrati realen. Videl je korak dlje kot ostali, zato ni nikoli odnehal, ampak trmasto in predano kot pravi Istrijan rinil naprej,« so njegovo veliko vlogo pri klubu opisali organizatorji turnirja in za konec dodali: »Milanova moč, vztrajnost, delavnost, pripadnost, solidarnost, prijateljstvo, optimizem, sočutje in radodarnost so lahko za vzgled mnogim generacijam. S svojimi dejanji nas je učil, da je potrebno tako vzpone kot padce sprejemati, iskati nove poti in nikoli ne obupati, skratka iti samo naprej, z vero v boljši jutri.«

Foto: osebni arhiv NK Jadran Dekani, FC Koper