DomovNoviceV Gabrovici o izzivih in priložnostih turizma na območju Kraškega roba

V Gabrovici o izzivih in priložnostih turizma na območju Kraškega roba

Naši krajiNovicePogovoriTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprsko podeželje, zlasti območje Kraškega roba, ima velik turistični potencial. Prav zato sta Mestna občina Koper ter Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper prejšnji teden v Gabrovici pripravila delovno srečanje krajevnih skupnosti Črni Kal, Podgorje in Škofije o izzivih, priložnostih in viziji turizma območja Kraškega roba. Razpravo so umestili v širši proces priprave Strategije trajnostnega razvoja in trženja turizma v Mestni občini Koper do leta 2030.

V okviru nastajajoče turistične strategije je kot ena strateških razvojnih usmeritev opredeljena tesnejša povezanost mesta in podeželja. Prav območje Kraškega roba pa je zaradi že obstoječe ponudbe in lege kot vstopne točke v slovensko Istro opredeljeno kot eno ključnih razvojnih območij oziroma mikrodestinacij na podeželju. Tesno povezan z novelacijo turistične strategije je tudi projekt zasnove Centra športov in aktivnosti na prostem OSP (Outdoor Sports Park).

Namen delavnice, na kateri je zbrane pozdravila koprska podžupanja Mateja Hrvatin Kozlovič, je ustvariti razvojni koncept turizma na tem območju v tesnem dialogu in partnerstvu z vsemi deležniki. Srečanja so se udeležili številni predstavniki krajevnih in agrarnih skupnosti ter turističnih ponudnikov.

V zanimivi razpravi so bili predstavljeni tudi določeni pomisleki in izzivi, večina pa se je strinjala glede potrebe po povezovanju celotnega območja Kraškega roba in nadaljnjem razvoju že obstoječe turistične ponudbe v smeri butičnega turizma.

Foto: Peter Žudić