DomovNoviceV galeriji Loža bodo razstavljena dela vizualnega umetnika in glasbenika Emila Memona

V galeriji Loža bodo razstavljena dela vizualnega umetnika in glasbenika Emila Memona

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Obalne galerije Piran bodo v petek, 4. februarja, ob 18. uri v galeriji Loža slavnostno predstavile razstavni projekt, namenjen v Kopru rojenemu Emilu Memonu (1957), vizualnemu umetniku in glasbeniku, ki je skoraj 40 let živel in ustvarjal na ameriški sceni. Osebna razstava z naslovom Saintly Body je prvi strnjen prerez njegovega dosedanjega dela v Sloveniji. Razstavo si lahko ogledate vse do petka, 1. aprila.

Obalne galerije Piran so z novim letom polne novih načrtov in izzivov, predvsem pa bogatih aktivnosti, razstav in spremljevalnih dogodkov. Program za leto 2022 je zasnovan večplastno, interdisciplinarno in povezovalno. Zato je njihov prvi razstavni projekt namenjen v Kopru rojenemu Emilu Memonu (1957), vizualnemu umetniku in glasbeniku, ki je skoraj 40 let živel in ustvarjal na ameriški sceni.

O umetniku in njegovem kreativnem ustvarjanju

Po končanem študiju na likovnih akademijah v Firencah in Ljubljani je Memon leta 1982 s Fullbrightovo štipendijo za magistrski študij odšel iz Slovenije v New York. V takratnem središču svetovnih umetniških trendov je imel priložnost sodelovati s številnimi priznanimi osebnostmi iz sveta umetnosti (Leo Castelli, Andy Warhol, Sol Le Witt, Keith Harring, Mario Merz). Tik pred izbruhom pandemije Covid-19 pa se je vrnil v domači Koper, kjer trenutno živi in dela.

Osebna razstava z naslovom Saintly Body v koprski Galeriji Loža bo prvi strnjen prerez njegovega dosedanjega dela v Sloveniji. Projekt je nastal v sodelovanju z različnimi akterji in zunanjimi strokovnimi sodelavci. Poleg dveh kustosov razstave, Barbare Borčić (članica SCCA-Centra za sodobno umetnost v Ljubljani) in Tilna Žbone (umetnik in profesor Primorske univerze), je posebna gostja projekta Saintly Body japonska umetnica Natsumi K Goldish, s katero avtor sodeluje že vrsto let.

Ob odprtju razstave bo izdan tudi single »LOVE« s plošče Saintly Body v posebni izdaji glasbene založbe Dallas Records iz Ljubljane.

Več o sami razstavi in delu umetnika si lahko preberete na povezavi.

Foto: Obalne galerije Piran, MOK