DomovNoviceV juniju pričakujemo dvanajst prihodov potniških ladij

V juniju pričakujemo dvanajst prihodov potniških ladij

Naši krajiNoviceSlovenijaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Na koprskem potniškem terminalu je za junij napovedanih dvanajst prihodov potniških ladij, ki napovedujejo pestre poletne mesece. V juniju bo v Koper prvič priplula potniška ladja Evrima.

V četrtek, 1. junija, bo kot prva v mesecu k nam iz Benetk priplula potniška ladja Viking Sea, ladjarja Viking Cruises, ki bo na krovu prevažala 900 potnikov in 700 članov posadke. Svojo pot bo nadaljevala proti Zadru.

V nedeljo, 4. junija, se bo na potniškem terminalu privezala potniška ladja Marella Explorer, ladjarja Marella Cruises.

Sledil bo pester teden, saj bo med 5. in 11. junijem v Koper priplulo kar pet potniških ladij. V ponedeljek, 5. junija, se bo na potniškem terminalu vezala ladja Marella Explorer 2, ladjarja Marella Cruises, dan kasneje, 6. junija, pa ladja Seabourn Quest, ladjarja Yahts of Seabourn.

V četrtek, 8. junija, si bomo lahko v Kopru prvič ogledali ladjo Evrima, ladjarja Ritz Carlton Yacht Collection. K nam bo priplula iz Splita, pot pa nadaljevala proti Chioggi. V petek, 9. junija, je na potniškem terminalu napovedan prihod ladje Azamara Onward, ladjarja Azamara Club Cruises, v soboto, 10. junija, pa bo teden zaključila ladja Norwegian Gem, ladjarja Norwegian cruise lines.

V soboto, 17. junija, bo v Koper priplula potniška ladja Viking Sea, ladjarja Viking Cruises, v nedeljo, 18. junija, pa Marella Explorer, ladjarja Marella Cruises.

Iz Benetk bo v torek, 20. junija, k nam priplula ladja Norwegian Gem, ladjarja Norwegian cruise lines, ki bo prevažala skoraj 3.500 potnikov ter članov posadke.

V petek, 23. junija, bo na potniškem terminalu kraljevala ladja Sea Dream II, ladjarja Sea Dream Yacht Club, mesec junij pa bo v torek, 27. junija, zaključil prihod potniške ladje Seabourn Quest, ladjarja Yahts of Seabourn.

Potniki navdušeni nad podeželjem in doživetji

Na svetovni ravni je največ potnikov (kar 6 milijonov) iz Združenih držav Amerike, sledijo potniki iz Nemčije (1 milijon) in Združenega kraljestva (1 milijon) ter potniki iz Avstralije (0,8 milijona). Pri nas se navdušujejo predvsem nad podeželjem in doživetji, ki so jih deležni v družbi domačinov.

V juliju in avgustu se bo na potniškem terminalu privezalo 24 potniških ladij, največ pa jih letos pričakujemo v mesecu oktobru, ko bo v Koper prispelo kar 19 ladij, od tega štiri prvič.

Foto: MOK