DomovNoviceŠportne igre zaposlenih v Koper tudi letos privabile udeležence iz številnih podjetij

Športne igre zaposlenih v Koper tudi letos privabile udeležence iz številnih podjetij

Naši krajiNoviceProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez po slovenskih regijah že tradicionalno organizirajo regionalne Športne igre zaposlenih. Da je zdrav in motiviran zaposlen ključ do uspešnega podjetja se zavedajo tudi v številnih podjetjih na južnem Primorskem. Letos se je minuli vikend v športnem centru Bonifika zbralo več kot 300 zaposlenih, ki so se pomerili v kar sedmih rekreativnih turnirjih.

Projekt Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez se izvaja v obliki regijskih športnih tekmovanj. Že vrsto let jih za območje regije Južna Primorska v Kopru organizira Športna zveza Koper, ki je nosilka regijske pisarne, najboljše ekipe pa so septembra povabljene na zaključno, vseslovensko tekmovanje v Novo mesto.

Z željo po vključevanju čim širšega kroga zaposlenih in promocije nove plezalne stene je bila letos v Kopru dodana disciplina hitrostno plezanje, že tradicionalno pa so tekmovali tudi v malem nogometu, odbojki, košarki 3×3, pikadu, tenisu in štafetnem teku.

Pomerilo se je kar 59 ekip in posameznikov iz 16 podjetij, številne ekipe pa so predstavljali zaposleni iz različnih podjetij in samostojni podjetniki. Najbolj uspešni pri osvajanju pokalov so bili v Luki Koper, od koder je prihajalo največ ekip, dobro pa so se odrezali tudi udeleženci iz podjetij Dinit Card Services in Intesa Sanpaolo Bank ter Univerze na Primorskem.

“Namen dogodka je rekreativno druženje, krepitev odnosov in zdravega duha v zdravem telesu zaposlenih, seveda pa je vedno prisotna tudi zdrava mera tekmovalnosti. Zdi se, da se vedno več podjetij zaveda pomena gibanja za zdravje zaposlenih, saj iz leta v leto beležimo rast udeležencev, kar nam je v posebno zadovoljstvo in hkrati predstavlja motivacijo, da s projektom nadaljujemo tudi v prihodnje,” je poudaril vodja koprske regijske pisarne Goran Sambt.

Več informacij in rezultati tekmovanj so objavljeni na povezavi.

Športne igre zaposlenih v Kopru omogočajo OKS-ZŠZ, Mestna občina Koper in Športna zveza Koper.

Foto: Športna zveza Koper