DomovNoviceV Koper prihajajo štiri luksuzne ladje

V Koper prihajajo štiri luksuzne ladje

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V Koper bodo v petek in nedeljo priplule štiri luksuzne ladje, ki bodo v naše mesto izkrcale kar 4500 potnikov.

V petek pričakujemo na koprskem potniškem terminalu kar tri luksuzne ladje. Prva je Norwegian Spirit, dobrih 268 metrov dolga potniška ladja, na njej je prostora za dobrih 2000 potnikov, ki si lahko na tem luksuznem plovilu privoščijo plavanje v bazenu, zabave v barih in nočnih klubih ter celo sprostitev v gledališču.

Ob njej bo isti dan priplula tudi super jahta Crystal Esprit, ki je bila prvotno namenjena v Piran, a se bo zaradi vremenskih razmer privezala na koprskem potniškem terminalu. Gre za prvo v vrsti luksuznih jaht, ki jih proizvaja podjetje Crystal Yacht Cruises. Njenih približno 60 potnikov si lahko privošči uživanje s potopno kapsulo, casinojem in z mnogimi drugimi dejavnostmi.

Tretja potniška ladja v petek pa bo Seven Seas Voyager, ki na svoj krov sprejme 650 potnikov. Posebnost ladje so nestandardne velikosti kabin, ki merijo od 35 do 130 m2. Vsaka kabina ima tudi lastni balkon. Potnikom je na ladji namenjeno devet nadstropij.

V nedeljo pa prihaja tudi luksuzna ladja Marella Discovery 2, ki smo jo lahko občudovali že na začetku tega meseca. Omenjena ladja je članica bele flote postala leta 1995, ko je še nosila ime Legend of the Seas, nato so jo marca 2017, ko je prešla pod okrilje podjetja Thomson Cruises preimenovali v TUI Discovery 2, že od oktobra istega leta pa se ponaša z imenom Marella Discovery 2. K nam bo pripeljala približno 1800 potnikov, ki se bodo lahko prepričali o lepotah našega mesta.