DomovNoviceV Koper se tudi letos vrača Istrska pustna povorka

V Koper se tudi letos vrača Istrska pustna povorka

Naši krajiNoviceObvestilaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Na pustno soboto, 10. februarja, bo Koper gostil številne pustne maske, med katerimi zagotovo ne bodo manjkali klovni, žonglerji in akrobati. Raznolike pustne maske bodo pričarale veselo vzdušje in pregnale zimo. Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper (ZMKT) pripravlja tudi pester zabavni program tako za otroke kot tudi za vse ljubitelje pustnega rajanja. Novost letošnje pustne povorke je tema, ki bo usmerjena v svet cirkusa.

Sodelovanje v pustni povorki

  1. Istrska pustna povorka se bo 10. februarja ob 11. uri predstavila obiskovalcem vzdolž Ljubljanske ceste in Pristaniške ulice, zaključek pustnega rajanja pa bo potekal v koprski Taverni. ZMKT vabi skupine, da se prijavijo in sodelujejo v pustni povorki. Sodelovanje je mogoče v treh kategorijah: etnografske maske, pustne skupine in pustni vozovi. Vse sodelujoče skupine bodo deležne nadomestila za sodelovanje na prireditvi in praktične nagrade.

Prijavite se TUKAJ, na povezavi so dostopni tudi pogoji sodelovanja. Rok za prijave se izteče v četrtek, 1. februarja. 

Pustna tema: Cirkus

Letošnja novost pustne povorke je usmeritvena tema, ki bo prinesla veliko veselja in smeha. 14. Istrska pustna povorka bo posvečena cirkusu. Vse sodelujoče v povorki vabimo, da sledijo usmeritvam in kreativno pripravijo svoje cirkuške pustne maske in vozove. Kreativnost ne pozna meja, lahko se oblečejo v barvite in zabavne cirkuške like, kot so klovni, žonglerji, akrobati, domače živali ali cirkuški direktorji. Svoje vozove lahko okrasijo v čudovite cirkuške elemente kot so zastave, baloni, plakati in številni drugi. Prepričani smo, da bo 14. Istrska pustna povorka v mestu pričala čisto pravo cirkuško zabavo.

Pustna tržnica: pustne dobrote vseh vrst

Na pustno soboto pa ne bo manjkalo slastnih dobrot. V mestu bo zaživela pustna tržnica, zato ZMKT k sodelovanju vabi ponudnike s sladkim pustnim programom, gastronomskimi izdelki, pustnimi maskami in drugimi pustnimi pripomočki.

Povezava do prijavnice in pogoji sodelovanja so na voljo TUKAJ. Rok za prijave za sodelovanje se izteče v petek, 26. januarja.

Dopoldne bo posvečeno najmlajšim, saj se bodo lahko ob posebnih animacijah zabavali, po povorki pa bo vzdušje še bolj razigrano na pustnem rajanju.

Foto: Jakob Bužan