DomovNoviceV Kopru kmalu zvezdniški spektakel z dobrodelno noto

V Kopru kmalu zvezdniški spektakel z dobrodelno noto

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski nogometni stadion Bonifika bo prihodnjo soboto, 7. julija, ob 10. uri, prizorišče velikega nogometnega spektakla, v okviru katerega bodo športne drese oblekli nekdanji smučarji, nogometaši, dirkači formule 1 in drugi znani športniki, združeni v dobrodelni fundaciji Stars for the Children monaškega princa Alberta II, ter se pomerili z ekipo slovenskih glasbenih zvezdnikov. Dogodek je tudi dobrodelne narave – zbrana sredstva bo namreč fundacija namenila otrokom socialno šibkih družin, del vsote pa bo šel slovenskemu projektu Botrstvo.

Denar bodo zbirali s prodajo vstopnic (12 evrov), ki so že na voljo na vseh eventimovih prodajnih mestih, kot tudi s pomočjo pokroviteljev, poleg tega pa bodo sto brezplačnih vstopnic podarili socialno ogroženim družinam.

»Pogosto se udeležujem dogodkov v okviru fundacije Stars for the children in vsesel sem, da nam je eno takih prireditev uspelo pripeljati v Koper. Mesto se ponaša z odlično nogometno infrastrukturo, kar je presenetilo tudi predstavnika monaške ekipe, ki si je prišel ogledat prizorišče dogodka,« je na včerajšnji novinarski povedal Denis Novato, svetovno znani harmonikar, ki je tudi pobudnik dobrodelne nogometne tekme. Z nogometnim spektaklom bo nenazadnje obeležil tudi 30 let svojega glasbene kariere, v okviru katere je nanizal mnogo glasbenih uspehov.

Dogodek so odprtih rok sprejeli tudi v koprski občini, kjer podporo namenjajo vsem prireditvam s področja športa, še zlasti tistim s poudarkom na dobrodelnosti. »Te so še posebej dobrodošle in cenjene. Zato posebna zahvala organizatorju, ki se je za organizacijo tega spektakla izbral ravno Koper,« je včeraj povedal podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič.

Medijem sta se včeraj predstavila tudi dva igralca monaške zvezdniške ekipe, nekdanji italijanski alpski smučar in avtomobilski dirkač Kristian Ghedina ter nekdanji slovenski alpski smučar Jure Košir, oba dolgoletna člana fundacije Stars for the children, v okviru katere je bilo zadnja leta izpeljanih veliko dogodkov dobrodelne narave. »Vesel sem, da sem lahko del te zgodbe,« je ob tem priznal Ghedina in dodal, da je dogodek tudi odlična priložnost za promocijo države in mesta, kot tudi same športne infrastrukture.

Ekipo Star Team Monaco bodo naslednjo soboto poleg njiju med drugim zastopali nekdanji nogometaši Marco Simeone, Sebastien Frey, Jan Koller, Aleksandar Mojović, Boško Janković, Everson Pereira Da Silva, Massimiliano Blardone in Gregory Campi, dirkači Andrea Caldarelli, Alex Caffi, Gabriele Tarquini, Ezio Gianola in kolesar Claudio Chiapucci. Slovenske barve pa bodo branili slovenski glasbeniki, med katerimi tudi Jože Potrebuješ, Vili Resnik, Dejan Vunjak in Dejan Zupan, Matjaž Jelen, Maj Vlašič, Marko Loredan in Etienne Huskič. Selektor domačega tima je Slaviša Stojanović, vlogo njegovega pomočnika pa je prevzel novinar POP TV Tomaž Klemenčič. Tekmo bo sodil nekdanji mednarodni nogometni sodnik iz Trsta Fabio Baldas.

Slovenske barve bodo na dobrodelni nogometni tekmi med drugim zastopali tudi Vili Resnik, Etienne Huskič in Miha Guštin.