DomovNoviceV Kopru konec tedna še eno drsališče

V Kopru konec tedna še eno drsališče

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes so začeli s postavljanjem dodatnega drsališča na ploščadi pri Upravi za pomorstvo, s katerim želi Mestna občina Koper zadostiti velikemu povpraševanju uporabnikov, med katerimi so najštevilčnejši prav najmlajši. Drsališče na Titovem trgu je namreč še posebej med vikendi polno zasedeno, za drsanje na njem je treba ob konicah tudi čakati. Prve drsalce na Ukmarjevem trgu pričakujejo že konec tedna.

Po tem, ko je koprska občina lani v svojo pestro ponudbo dogajanja v okviru Magičnega decembra vključila tudi drsališče, je to čez noč postalo prava uspešnica in izredno priljubljeno tako med otroki kot tudi med nekoliko starejšimi.

Drsališče na osrednjem mestnem trgu je koprska občina tako predvidela tudi letos, ga pa zaradi velikega povpraševanja uporabnikov sedaj dopolnjuje z dodatnim, 300 kvadratnih metrov velikim drsališčem na Ukmarjevem trgu – na ploščadi pri Upravi za pomorstvo. Drsališče bo dodatno popestrilo ponudbo v prihajajočih prazničnih dneh, ko v Kopru pričakujejo še več obiskovalcev – ti k nam prihajajo iz vse Slovenije kot tudi iz sosednje Italije in Hrvaške.

Ko bo postavljeno ogrodje drsališča, sledi izdelava ledene površine, prve drsalce pa na Ukmarjevem trgu pričakujejo že konec tedna. Pogoji uporabe drsališča ostajajo enaki kot za drsališče na Titovem trgu.

Ob tem ne gre spregledati dopolnjene novoletne svetlobne okrasitve na Pristaniški ulici, Hlavatyjevem parku in na Ukmarjevem trgu, ki bo še posebej razveselila prav najmlajše, kot tudi pestrega spremljevalnega programa na Titovem trgu, v Taverni in v koprskem zaledju. Več na www.magicnidecember.si.