DomovNovicePrestižni avtomobili do azijskih trgov preko Kopra

Prestižni avtomobili do azijskih trgov preko Kopra

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper v zadnjih letih utrjuje svojo pozicijo tudi na zemljevidu globalnih blagovnih tovorov najprestižnejših znamk – Družba Daimler, ki je koprsko pristanišče že v letu 2015 izbrala za osrednje transportno središče do azijskih trgov, namerava svoj tovor skozi Koper še povečati. 

Če so se v začetku razvoja avtomobilskega terminala v koprskem pristanišču prekladali predvsem avtomobili nižjega cenovnega razreda, je stanje danes povsem obratno. Prav danes svojo redno plovno pot iz pristanišča Koper do izvoznih trgov Azije pripravlja RO-RO ladja Freedom Ace, ki je v tem vikendu spet nakladala luksuzne avtomobile znamke Mercedes Benz, med njimi tudi nekatere izredno drage in redke modele, ki jih lahko le poredko vidimo na cestah.

Družba Daimler je namreč koprsko pristanišče že leta 2015 izbrala za izbrala za osrednje transportno središče do azijskih trgov za vozila, ki jih proizvajajo v tovarnah Mercedes-Benza v Evropi. Danes je tako količina vozil Mercedes–Benz, ki se pretovorijo preko Kopra sto tisoč enot na leto, z novim poslom pa se bodo te količine še povečale.