DomovNoviceNa občini nas je obiskala delegacija Občine Pale

Na občini nas je obiskala delegacija Občine Pale

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je koprski podžupan Peter Bolčič sprejel delegacijo iz občine Pale v Bosni in Hercegovini, kjer so v Srednješolskem centru pred le nekaj dnevi slavnostno odprli računalniško učilnico, ki sta jo s 15 računalniki opremila Univerza na Primorskem in računalniško podjetje Actual I.T.

Ravnatelj Srednješolskega centra Pale, Nedeljko Gazivoda, se je ob odprtju računalniške učilnice zahvalil Univerzi na Primorskem in podjetju Actual I.T. in poudaril, da je donacija izjemno pomembna: »Poučevanje na smeri Strojni tehnik za računalniško konstruiranje ne bi bilo mogoče brez teh računalnikov in programskih paketov, ki sodijo zraven. Mi pa si želimo ponuditi našim dijakom najboljše znanje«. Omenil pa je tudi dragoceno sodelovanje z Univerzo na Primorskem, na kateri že študira veliko mladih iz BIH. »Univerza na Primorskem je prestižna univerza, ki pri nas vsako leto promovira svoje študijske programe. Že nekaj naših dijakov se je odločilo za študij v Sloveniji. To jim prinaša številne prednosti in koristi za pridobivanje in širjenje svojega znanja.«

Gostje iz Pal, predsednik skupščine občine Pale Predrag Vučičevič ter člana skupščine Krsto Mičić in Damjan Skipina, so se tako odzvali povabilu rektorja Univerze na Primorskem, dr. Dragana Marušiča in Slovenijo obiskali v želji najti nove priložnosti za sodelovanje na različnih področjih.

Občina Pale je namreč osredotočena na razvoj športnega in zimskega turizma, ki bi ga želeli smiselno povezati s turistično ponudbo Slovenije in Obale. Poleg tega veliko vlagajo v šport, predvsem smučanje in odbojko, zato možnosti za povezovanje vidijo tudi na tem področju. Prav tako jih je zanimalo sodelovanje na področju evropskih projektov, kjer je koprska občina zadnja leta precej aktivna.