DomovNoviceV Kopru o hrani, prehrani in zdravju

V Kopru o hrani, prehrani in zdravju

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska Pretorska palača ta teden gosti zanimivo konferenco na temo hrane.

Ob svetovnem dnevu hrane bodo ZRS Koper, Mediteranski inštitut za okoljske študije in Mednarodni inštitut ECPD za trajnostni razvoj, prostorsko načrtovanje in okoljske študije iz Ljubljane v koprski Pretorski palači 16. in 17. oktobra 2018 organizirali konferenco »Hrana,  prehrana, zdravje« s sloganom »Naša dela so naša prihodnost«.

Na dogodku bodo predstavili 14 raziskovalno razvojnih pregledov, 10 predstavitev projektov in kar 7 predstavitev pogledov ter uspehov slovenskih podjetij.

Na konferenci bodo sodelovali pomembni sogovorniki, v samem programu pa se bodo dotaknili tem, kot so povezava med okoljem, pridelavo hrane in zdravjem, prehranske verige, odnos do hrane, lokalna pridelava, govora pa bo tudi o vinarstvu, oljkarstvu in številnih drugih temah.

Namen obeležitve svetovnega dneva hrane je namreč poudarek na dejstvu, da je hrana zelo pomembna v življenju vsakega posameznika, da se je na področju prehrane in prehranskega svetovanja v zadnjih letih marsikaj spremenilo in da je potrebno graditi na celovitem razumevanju živilsko prehranske oskrbovalne verige in vpliva na zdravje. Obenem pa bo konferenca tudi priložnost za druženje, izmenjavo znanj in idej ter za tkanje novih vezi in sodelovanje.